Nakon što je završen prvi dio Lige doline Neretve, u kojem su se natjecali dječaci rođeni 2009. godine i mlađi, ovog vikenda odigrana je završnica koju su prethodno osigurali NK “Neum”, ŠN “Limači Čapljina”, NK “Ljubuški” i ONK “Metković”.

U prvom polufinalu ONK “Metković” nadigrao je NK “Neum” rezultatom 2:0 (Roko Bubalo, Diego Remmel), dok su “Limači” bili bolji od ljubušaka rezultatom 2:1 (Nikola Vegar, Nikola Falak; Pavle Mihaljević). U utakmici za treće mjesto potom je NK “Ljubuški” uvjerljivo savladao Neum 4:0 (3x Ivan Kraljević, Pavle Mihaljević) , dok se u finalu mogla gledati prava mala drama. Regularni dio utakmice završio je rezultatom 2:2 (2x Petar Pavlović; Diego Remmel, Živko Golemac) nakon što su “Limači” dvaput vodili, a “onkovci” stizali vodstvo. U izvođenju šesteraca ipak su više koncentracije i znanja imali igrači ONK “Metković” te slavili ukupnim rezultatom 5:4.

Ove godine u ligi se natjecalo čak 11 klubova: ŠN ”Limači” Čapljina, HNK ”Neum”, NK ”Ljubuški”, NK ”Mostar”, ONK ”Metković”, NK ”Dubrave Inter Campus”, NK ”Jadran” Ploče, HNK ”Višići”, MNK ”Stolac”, HNK ”Čapljina” te SD ”Dubravka”. Vrijedi kazati kako je na ovom turniru nastupilo preko 150 igrača, odigrano 59 utakmica i postignuto je preko 300 pogodaka.

Najbolji strijelac sa 24 pogotka je Ivan Kraljević iz NK “Ljubuški” kojeg su treneri svih ekipa izabrali i za najboljeg igrača ovogodišnjeg izdanja Lige doline Neretve. A najbolji vratar je Nikola Alilović, iz ekipe ŠN “Limači Čapljina”.

Cijela Liga doline Neretve igrala se u sportskom balonu SRC ”Adonaj” u Klepcima, a mladi nogometaši uživali su u međusobnim natjecanjima i druženju. Vrijedi istaknuti kako su za najbolje ekipe i pojedince dodijeljene nagrade od organizatora HNK ”Višići” i SRC ”Adonaj” te pokrovitelja GNK ”Dinamo”. Valja istaknuti da će i selekcija sastavljena od najboljih pojedinaca Lige imati priliku odmjeriti snage sa svojim vršnjacima iz GNK “Dinamo” te na kraju možda i najtalentiraniji od njih u budućnosti i završiti u redovima zagrebačke momčadi.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>