Sinoć (ponedjeljak, 16. srpanj) su se na Malonogometnom turniru u Dretelju sastale dvije ekipe iz Višića, Caffe bar “Parni Valjak” protiv Mjesne zajednice Višići. Motiva nije nedostajalo nijednom igraču, jer je ulog ipak prevelik, iako se ne radi o novčanom iznosu. Poraženi će na par dana “nestati” iz sela ili hodati pognutih glava, dok će se pobjednik naslađivati sve dok mu ne dosadi.

Kao uvod u samu utakmicu, moramo istaknuti jednu bitnu činjenicu. Ekipa MZ Višići sinoć je na rasporedu imala dvije utakmice u gotovo isto vrijeme. Jednu u Višićima u 21:30 h, a drugu u Dretelju u 21:00 h. U Višićima su za protivnika imali ekipu Caffe bar “C2” iz Bijakovića za koju su prijavljeni sljedeći igrači: Melher, Vladisavljević, Goluža, Jozić, Smajić. Samim time, vodstvo i igrači MZ Višići odlučili su da će im biti lakše u Dretelju protiv lokalne, mlade i neiskusne ekipe Caffe bar “Parni Valjak”, pa su bez borbe prepustili ekipi Caffe bar “C2” prolazak dalje na višićkom turniru.

MZ Višići u Dretelju igrali su sa sljedećim kadrom: Huso Džono na golu, Denis Marić, Goran Bule, Emil Šejtanić, Niko Blažević, Mario Jerković i Krešimir Zeko. Vođa ekipe bio je Nikola Malić – Brutalni.

Za ekipu Caffe bar “Parni Valjak” nastupali su: Alen Zavitan, Đure Raguž, Nikica Weah Raguž, Bojan Raguž, Pero Menalo, Luka Menalo, Petar Watafak Juras, Dane Dominiković i Ivan Cvitanović. Vođa ekipe je Željko Gelja Raguž.

Utakmica je od samog početka bila otvorena, a puno bolje su je započeli igrači ekipe Caffe bar “Parni Valjak”. Već u 3. minuti Pero Menalo koristi filigranski precizan pas Nikice Raguža, te uz mali dodir posprema loptu iza leđa vratara Džone. Igrači MZ Višići nisu se ni snašli, a već su gubili 2:0. Strijelac drugog pogotka bio je Dane Dominiković, čiji se šut odbio od jednog igrača i tako prevario vratara Džonu. U prvom poluvremenu vratar Zavitan bio je nezaposlen, jer igrači MZ Višići nisu uputili nijedan šut po golu. S rezultatom 2:0 se otišlo na odmor iako je ekipa Caffe bar “Parni Valjak” imala nekolicinu odličnih šansi, pogotovo iz kontri i polukontri. Dvije najbolje šanse uspio je obraniti vratar Huso Džono, koji je cijelu utakmicu svoju ekipu držao na “životu”. Za prvu se uz par izvanrednih haklerskih poteza u kojim je promiješao protivničku obranu izborio mladi i talentirani Luka Menalo, koji je na kraju “zavaljao” i protivničkog vratara, ali lopta je nažalost nekako pogodila vratara Džonu u glavu. Drugu 100%-tnu priliku imao je Dane Dominiković, koji je također pokušao “zavaljati” vratara, ali centimetri su ga dijelili od atraktivne egzekucije.

Na poluvremenu se ekipa MZ Višići “naoštrila” i krenula s visokim presingom, u kojem je stvorila par solidnih prilika, ali bez udarca u okvir gola. Da primiri svoje mlade i neiskusne igrače, trener Željko Raguž zatražio je time out, nakon kojeg je ekipa Caffe bar “Parni Valjak” ponovno prebacila u petu brzinu. Strijelac za povećanje vodstva na 3:0 bio je Pero Menalo, te je to natjeralo ekipu MZ Višići da zadnjih 10 minuta igraju s golmanom-igračem, a tu ulogu preuzeo je Emil Šejtanić. Međutim, igrači Caffe bar “Parni Valjak” odlično su se postavili na tu igru, te su u par navrata vršili presing na protivničkoj polovici, što je rezultiralo pogotkom Ivana Cvitanovića za 4:0. U zadnjoj minuti za “okruglih” 5:0 pogodio je Đure Raguž. Isprovociran rezultatom Denis Marić napustio je utakmicu prije zadnjeg sudčevog zvižduka, u stilu Maria Balotellia. Tijekom cijele utakmice igrači ekipe Caffe bar “Parni Valjak” pokazali su više želje za pobjedom. Mlađi (Luka Menalo, Dane Dominiković, Petar Juras i Ivan Cvitanović) su se iskazali i na trkačkom, ali i na tehničko-taktičnom dijelu u kojem su bez pogovora slušali upute nešto iskusnijih (Pero Menalo, Đure Raguž i Nikica Raguž).

Također se ne smije zanemariti odlično vođenje Željka Raguža, koji je pravovremeno iskoristio pravo na time out u oba poluvremena da smiri ekipu, a i znao je dozirati i dati priliku svakom igraču, osim Bojanu Ragužu, koji još nije zaliječio ozljedu gležnja. Još treba spomenuti i to da je ekipa Caffe bar “Parni Valjak” imala svoje vjerne navijače, kao i to da je pobrala simpatije gledatelja, jer za svoju dob pružaju i više nego odlične igre.

 

{gallery}galerije_za_clanke/turnir_dretelj_12.7.2012/dretelj16.7.2012{/gallery}

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>