Sinoć (ponedjeljak, 30. srpanj) je završen Tradicionalni malonogometni turnir Višići 2012., a osvajač je ekipa Jugoplastike, čiji su igrači prije dvije godine osvojili isti turnir, ali pod imenom Jabulani. U finalnoj utakmici bili su bolji od favorizirane ekipe Caffe bar “C2” Bijakovići. U utakmici za 3. mjesto uspješnija je bila ekipa Eltinga, koja je savladala Caffe bar “Brend” Višići rezultatom 4:2. Na finalnoj večeri odigrana je još jedna utakmica ukojoj je slavila ekipa Single Ladies protiv Vatrenih, a konačni rezultat bio je 3:2.

 

U vrlo zanimljivoj utakmici za 3. mjesto sastale su se ekipe “Elting” Čapljina i Caffe bar “Brend” Višići. Prvi su u vodstvo došli igrači Eltinga, a poentirao je Zvonimir Galić. Ubrzo ekipa Caffe bar “Brend” dolazi do poravnjanja, a strijelac je bio Nino Šunje. Do kraja poluvremena ekipa Caffe bar “Brend” primila je još jedan pogodak. Strijelac za novo vodstvo “Eltinga” bio je Ivan Marković, te se s tim rezultatom otišlo na odmor. POčetkom drugog dijela na 3:1 povisuje Ante Galić, da bi ponovno Nino Šunje iz ekipe Caffe bar “Brend” smanjio na 3:2. Za konačnih 4:2 i pobjedu “Eltinga” pogodio je Zvonimir Galić.

 

U pauzi između utakmice za 3. mjesto i finalne odigrana je revijalna utakmica između “ljepšeg” spola našeg sela. Marljivo treniranje došlo je na naplatu, te su naše malonogometašice pokazale zavidno nogometno znanje. Ekipu Single Ladies vodio je izbornik Repeša (Cinco), dok je Vatrene vodila Nelka. Utakmica je obilovala odličnim potezima, ali i čvrstom igrom, a u takvoj igri najbolje se snašla Andrea Malić koja je bila dvostruki strijelac za ekipu Single Ladies. Međutim, Vatrene se nisu predale, te su preko najmlađe sudionice utakmice Gabrijele Dugandžić izjednačili na 2:2. Ali mlađe i poletnije igračice iz ekipe Single Ladies opet su došle u prednost pogotkom Nikoline Dugandžić, te je konačni rezultat bio 3:2. Igračice obje ekipe dobile su od predsjednika MZ Višići (Julija Dugandžića) po ruže, dok su izbornik i izbornica dobili zahvalnice u nadi da će se ovo nastaviti i dogodine.

 

U finalnoj utakmici snage su odmjerile ekipe Jugoplastike i Caffe bar “C2” Bijakovići. U utakmicu se ušlo čvrsto, sa sigurnim odigravanjima, što je rezultiralo i manjim brojem prigoda. U prvom poluvremenu bilježimo jedan odličan volej udarac od Sandra Salacana koji je odsjeo na prećki, dok je isti igrač par minuta poslije toga pokušao atraktivno matirati vratara Melhera. Međutim, udarac škaricama je otišao daleko od gola. Mali pad koncentracije igrača ekipe Caffe bar “C2” sredinom prvog dijela iskoristio je Ivan Galov, koji je, kako će se kasnije uspostaviti, pogodio za pobjedu. U drugom dijelu igrači ekipe Caffe bar “C2” bacili su sve karte u napad, što je ostavilo dosta prostora za kontre i polukontre Jugoplastike. Ali igrači potonje ekipe to nisu iskoristili. U zadnjim minutama utakmice ekipa Caffe bar “C2” pokušala je s golmanom-igračem doći do izjednačenja. Međutim, u zadnjim sekundama utakmice odično su izbacili iz igre sve igrače Jugoplastike, ali udarac Elvisa Smajića obranio je Drago Bezer, te je tako svoju ekipu poštedio izvođenja šesteraca.

Za najboljeg igrača turnira izabran je vratar ekipe Caffe bar “Brend” i naš sumještanin Ante Tuta Menalo. Pehare su uručivali Smiljan Vidić, Pero Knežević i Julio Dugandžić.

 

{gallery}galerije_za_clanke/nogometni_turnir_2012/finale_30.7.2012{/gallery}

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>