FOTO/VIDEO: U kinu Mogorjelo odigran igrokaz “Mećava”

Jučer, u 18:00 sati, u skoro potpuno ispunjenom čapljinskom kinu Mogorjelo, Dramska skupina Osnovne škole Lipanjske zore Višići je odigrala igrokaz “Mećava”.

Mećava je drama hrvatskog književnika Pere Budaka iz 1952. godine koji tematizira život siromašnih krajeva Like i prati pojedinačne sudbine svojih junaka koji su razapeti između viših ideala (ljubavi i snova) i nagona za preživljavanjem. Istovremeno opisuje odnose unutar tradicionalne obitelji i šire sredine malog ličkog mjesta. U drami je cijelo vrijeme prisutan sukob starih i novih načina razmišljanja. Također, u drami se dotiče problema odlaska ”trbuhom za kruhom” iz ovih krajeva koji je i danas itekako aktualan.

Knjižničar Igor Beno je preuzeo redateljsku palicu dok je scenografiju osmislio Ernesto Markota i izradio uz pomoć Damira Menala. U predstavi su glumili:

Nikolina LimovMarta ObadMarija RagužMateo MišićAnđela VučinaKrešimir Dugandžić, Veronika KuridžaNikola ObadAnđelo ŠutaloJosip KneževićGabrijel DokoGlorija FalakAntonela VukojaDražena ŠumanAntea MerdžanMarina Valjan.

Gledatelji, u prepunom čapljinskom kinu, su više puta pljeskom nagradili mlade glumce. Moramo istaknuti da je predstava, iako uz određenu dozu treme, odigrana na jako visokom nivou. Nadamo se da će nas uskoro Dramska sekcija OŠ “Lipanjske zore” obradovati i nekom novom predstavom. U nastavku pogledajte par videoisječaka s predstave i bogatu fotogaleriju.