Danas je održan 7. Lađarski kup Župe Bagalovići, u organizaciji Udruge “Oba Krvavca” i potporu Općine Kula Norinska, DNŽ, Grada Metkovića i Udruge lađara Neretve, a vozio se na relaciji Krvavac – Metković (most) – Krvavac u dužini od oko 15 kilometara od čega 7,5 km uzvodno.

 

Prva posada koja se okrenula na okretištu u Metkoviću ispod mosta, bila je posada Čeljeva, dok tik za njima ulaze posade Staševice, pa u drugoj skupini Gusar Komin, iza kojih su slijedili “Domagojevi gusari” iz Vida, te malo iznenađenje ovog kupa – ekipa Opuzena koja je u Metkoviću bila na 5. poziciji.

Do samog kraja je trajala bitka susjeda iz Čeljeva i Staševice za prvu poziciju, ali je Staševica, koju trenira Miro Vlahović “Jablan”, ujedno i voditelj “Lige mladih lađara”, uspjela osigurati prvo mjesto za duljinu lađe. Ovim putem čestitamo ekipi iz Čeljeva na izvrsnom drugom mjestu, i nadamo se da na Maratonu ostvariti jednako dobar rezultat, ako ne i bolji.

Pobjednici, ekipa Staševica:

Nakon otprilike 1 sat i 30 minuta (rezultat prve ekipe), u cilj u Krvavcu ulaze sljedećim poretkom ekipe (neslužbeni rezultati):

1. Staševica
2. Čeljevo
3. „Gusar“ Komin
4. “Domagojevi Gusari” Vid
5. Župa Dusina Veliki Prolog
6. “Škrapa“ Momići
7. Opuzen
8. “Donjani Donji” Slivno
9. Crni put, Metković
10. Jerkovac, Metković
11. Rogotin
12. Crni put Juniori, Metković
13. Krvavac II
14. Veterani IV gardijske brigade
15. „Zvonimir Kaleb“, Momići
16. „Gusar“ Komin Juniori
17. „Gospa Karmelska“ Krvavac, – diskvalificirani (nisu odvezli cijelu utrku)
18. Plina Stablina, junior – diskvalificirani (nisu odvezli cijelu utrku)

 

Tekst: www.visici.com/www.matijevici.blog.hr
Foto: www.metkovic.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>