Članovi Udruge “Ostajem” uspješno su završili projekt izgradnje dječjeg igrališta u dvorištu OŠ “Lipanjske zore” Višići kojeg su jutros (četvrtak, 2. kolovoza) i službeno otvorili. Radovi su se oduljili zbog privatnih obaveza članova udruge, ali mišljenja smo da je vrijedilo čekati. Otvorenju je prisustvovao i naš župnik koji je blagoslovio ovo igralište.

Pripremni radovi počeli su prije otprilike pola godine kada je iskopan temelj gdje će biti igralište. Zbog privatnih obveza članova Udruge nastavak radova prolongiran je za ljeto, odnosno mjesec kolovoz. Rad na postavljanju klackalica, tobogana, ljuljačke i drvne konstrukcije počeo je 2. kolovoza 2021. godine, a sve je završeno 1. rujna 2021. godine. Kao što smo napisali danas je u 10:00 h bilo otvaranje igrališta, a njemu su prisustvovali oni zbog kojih je igralište i napravljeno, odnosno naši najmlađi.

Bitno je napomenuti da je igralište u potpunosti izgrađeno vlastitim rukama naših članova uz pomoć donacija naših sumještana u vidu građevinskog materijala i Grada Čapljine. Ovim se putem još jednom zahvaljujemo svima onima koji su pomogli, te se nadamo da će naši najmlađi uživati u ovom malom parku koji je napravljen za njih. Treba napomenuti da je pored tobogana, ljuljački, klackalica, klupa i ostalog  postavljena dodatna rasvjeta te video-nadzor iznad igrališta. Ovim putem apeliramo i na djecu i na starije da pripaze na igralište kako bi ono što dulje bilo u funkciji te sigurno za našu djecu.

Više o samoj izgradnji te fotografije s današnjeg otvorenja možete pogledati u galeriji.

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>