Dana 13. prosinca 2019. s početkom u 11:00 h u prostorijama OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević” u Mostaru održan je kviz iz povijesti: “Učimo povijest kako bi upoznali svijet”. Cilj ovoga projekta je postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama i sredini oko nas, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

U kvizu su sudjelovale sve škole iz HNŽ-a (osim mostarskih) koje rade po hrvatskom planu i programu. Kviz je organiziran kroz četiri kruga i 60 pitanja. Sudjelovale su ekipe iz 10 škola, a ukupno je bilo 11 ekipa jer su našu školu zastupale dvije ekipe: jedna iz centralne škole u Višićima i druga iz područne škole u Domanovićima. OŠ “Lipanjske zore” Višići su predstavljali: Luka Menalo, Nikola Obad i Krešimir Dugandžić iz CŠ Višići, te Josipa Merdžan, Ivan Šimunović i Marija Budimir iz PŠ Domanovići. U prvom krugu od 20 pitanja učenici iz Domanovića su točno odgovorili na 7, a iz Višića na 10 pitanja. Učenici su pokazali solidno znanje, ali nažalost nedovoljno za prolazak u drugi krug. U drugi krug su prošle ekipe sa 11 i više točnih odgovora. Ovo je za učenike bilo još jedno više iskustvo, te nam je drago da su sudjelovali uz pratnju nastavnice povijesti i zemljopisa Ljilje Dodig.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>