Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već petu godinu organizira pod okriljem Sportskih igara mladih. “Osim sportskog i natjecateljskog dijela turniri su platforma kroz koju djeca svoje vrijeme iskoriste za druženje, razvijaju temeljne životne vrijednosti i osvještavamo ih o važnost suživota s prirodom” istaknuli su organizatori. Rekordnu 2017. godinu obilježilo je više od 30.000 igrača na nogometnim terenima diljem Hrvatske. Broj kvalifikacijskih turnira povećava se svake godine tako da će se ove godine održati u čak 80 gradova. Naši mladi nogometaši samoinicijativno su se prijavili u došli su do finala županijskog natjecanja.

Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravali su se u ožujku, travnja i svibnju nakon čega su uslijedila županijska finala, a velika državna završnica na rasporedu je u lipnju u Umagu. Pobjednici će predstavljati Hrvatsku na međunarodnom finalu u kolovozu u Splitu.

 

Ekipa u kojoj su igrali Jure Marić, Nikola Rajič, Matej Šutalo, Robert Dovedan, Petar Burić, Ivan Burić, Josip Šutalo, Petar Brajković, Antonio Perić i Baldo Krešić zvala se “Game over”. Oni su igranje u županijskoj završnici osigurali pobjedama u Metkoviću. Potonja tri igrača nisu nastupila na županijskoj završnici u Pločama zbog svojih obveza, ali ipak je preostali dio ekipe došao do finala u kojem ih je pobijedila ekipa “Bostan” iz Metkovića. Ista ekipa ih je porazila i u Metkoviću rezultatom 2:0.

Što se tiče završnice u Pločama koja se jučer (ponedjeljak, 21. svibanj) igrala na športskom centru Močvara naši nogometaši došli su oko 11:00 h. Međutim, svoju prvu utakmicu koja je ujedno bila i polufinale počeli su igrati tek poslije 15:00 h. Iako vidno iscrpljeni zbog dugog čekanja, naša ekipa “Game over” prošla je nakon šesteraca u finale. Pogodak u regularnom dijelu utakmice postigao je Jure Marić, a na raspucavanju šestaeraca ukazao se Nikola Rajič koji je obranio odlučujući šut. Također treba istaknuti i odlične Josipa Šutala u regularnom dijelu utakmice. U finalu, kojeg su igrali nakon samo 20-ak minuta odmora, naši nogometaši su uvjerljivo izgubili iako su odlično otvorili utakmicu i poveli. Međutim, umor i sa samo jednom zamjenom nisu mogli parirati svojim suparnicima, te su na kraju izgubili 5:1. Isto tako vrijedi istaknuti da su odmah po završetku finala, naši dečki morali žurno u Neum da odigraju prvenstvenu utakmicu mlađih uzrasta, o čemu ćete moći pročitati u drugom članku.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>