[FOTO I VIDEO] Stolac odnio tri boda iz Višića

U susretu dvije momčadi iz sredine tablice gledali smo pravu borbu za bodove. U sadržajnoj i otvorenoj utakmici u Višićima vidjeli smo čak pet pogodaka, od kojih su neki bili pravo remek djelo, a gosti su slavili rezultatom 3:2.
Ni jedna ni druga momčad nisu imale imperativ pobjede, ali na terenu je bila sasvim druga priča. Od prvih minuta obje strane su krenule napadački, a na otvaranju utakmice bolje su se snalazili gosti iz Stoca.
To su potvrdili već u 10. minuti, centaršut Akrapovića u vlastitu mrežu glavom je ubacio Kozarić. Rani pogodak je donekle probudio domaće nogometaše, te su preuzeli konce igre, a reagirao je i trener Draženko Krmek sa dvije izmjene već nakon 35 minuta igre.
Inicijativa Višićana isplatila se pet minuta prije isteka prvog poluvremena. Pero Menalo dobro se snašao u kaznenom prostoru gostiju, zaobišao vratara Mulaća i poravnao rezultat. Već u idućoj akciji u odličnoj poziciji našao se Osman Šoše, ali je upropastio izglednu priliku za pogodak, te se na odmor otišlo rezultatom 1:1.
U drugom dijelu vidjeli smo pravu jurnjavu, igralo se u visokom ritmu i prilike su se nizale na obje strane, a Višići su odmah bacili sve karte u napad. Nervozni domaćini imali su i mnogo prigovora na suđenje, danas doista lošeg, Emila Huskovića. Međutim, unatoč lošem vođenju utakmice od strane Huskovića, te njegovim diskutabilnim odlukama, ne može se reći da je suđenje izravno utjecalo ishod utakmice.
Najbolji trenutak susreta vidjeli smo u 58. minuti, zablistao je Marko Raguž koji je volejem sa nekih 25 metara matirao nemoćnog Zavitana. Da podsjetimo, Raguž je gotovo identično pogodio protiv Višića u pripremnoj utakmici u veljači ove godine. Višići su možda prerano jurnuli u napad, te im se to osvetilo, a samo 4 minute poslije pogotka za vodstvo Stolac i treći put nalazi put do mreže domaćina. Ovaj put strijelac je bio Katičić.
Do smanjenja rezultata na 2:3 domaći dolaze preko Ivana Ćende u 75. minuti. I danas je Ćendo bio među najboljim igračima Višića, a igrama koje pruža cijelu sezonu se pokazuje kao igrač dostojan i viših rangova BiH nogometa.
http://www.youtube.com/watch?v=kcRGOwAYlqU
U preostalom vremenu gledali smo napade domaćih, ali bez pravog učinka, najbliže je bio Ćendo kada je zakasnio reagirati na ubačaj Pere Menala. A vrlo dobre šanse propustili su ponovno Šoše i Luka Menalo.
Na samom isteku regularnog vremena, točnije u 90. minuti, Pero Menalo je pogodio iz slobodnog udarca, međutim sudac Husković je poništio njegov pogodak jer nije dao znak za izvođenje. Ostaje pitanje da li je bio potreban znak za nastavak igre pošto dužeg prekida igre nije bilo, niti je sudac pokazao na zviždaljku kao na znak da igrač treba sačekati njegovu dozvolu za nastavak igre. Eto, imalo bi ovdje i Oko Sokolovo poprilično posla tako da nećemo suditi da li je odluka bila ispravna ili ne. Ipak, poništeni pogodak tako lako nisu prihvatili igrači Višića, a najglasniji među njima je bio Ante Menalo koji je danas zaradio dva žuta kartona, jedan zbog prigovora i drugi zbog nespretno i nesretno ispucane lopte u – glavu glavnog suca.
http://www.youtube.com/watch?v=-0P41doxgfI
Na kraju ove napete, sadržajne i borbene utakmice vrlo zadovoljni su bili gosti, te sasvim zasluženo u Stolac nose sva tri boda.
{gallery}galerije_za_clanke/visicistolac{/gallery}