FOTO: Školski bend “Disconnect” započeo snimanje pjesme

Dana 15. veljače članovi našeg školskog benda “Disconnect” započeli su sa snimanjem njihove prve pjesme. Ulažući puno truda i s mnogo vježbanja uspjeli su svladati svatko svoje polje te su s ravnateljem i nastavnikom Igorom Benom, puni pozitivne energije otišli u studio gdje su i započeli snimanje pjesme “Beskrajan san” za koju je tekst i glazbu napisao naš knjižničar.

Naime, ova pjesma se snima u sklopu projekta “I ja sam dijete kao i ti” OŠ Čerin gdje je naša škola suradnik. Primjenjujući onu poznatu izreku “Kad se male ruke slože sve se može”, dogovorili smo da OŠ Čerin pravi ilustracije, a naša škola glazbu za slikovnicu koja će se zvati “Beskrajan san”, a koju je napisao ravnatelj OŠ Čerin Pero Petrušić. Ova slikovnica će biti još zanimljivija i ljepša zato što će izuzev učenika glazbene sekcije (OŠ “Lipanjske zore”) i likovne (OŠ Čerin), ovoj slikovnici svoj doprinos dati i slijepa učenica (sviranje) i gluhonijemi učenik (crtanje).

Likovne radionice u OŠ Čerin vodi nastavnik likovne kulture Ernesto Markota, a glazbene u CŠ Višići nastavnik Igor Beno. Suradnik na instrumentu gitara je profesor gitare Boris Maričević.

Kao što smo već i rekli, u petak smo započeli sa snimanjem u studiju koji se nalazi u Strugama, a vlasnik njega je Ivan Bukovac koji će biti i producent.

Dok su glavni vokali Dražena Šuman i prateći Veronika Kuridža i Anđela Vučina odmah počeli sa snimanjem svog glasa, naše sviračice (bas-Nikolina Limov, orgulje-Veronika Jerkić, gitara-Marijana Cvitanović, violina-Petra Markota) su se upoznavale s opremom na kojoj će svirati za ovu pjesmu, a možda i u budućnosti za nešto drugo. Zbog nedostatka violine i bas gitare ti će zvukovi biti namješteni na klavijaturama.
Bitno je naglasiti da je i naša mala prijateljica i sviračica Petra Markota također bila aktivna, svirala je klavir i s velikom zainteresiranošću pristupila bubnjevima te tako shvatila da iako je slijepa može svirati što god želi.
Posjet studiju nam je svima bio prvi put pa se nadamo se da će ih biti i još.

Kao i svaki put tako smo i sada, dan završili odlaskom na kolače…

Za kraj treba istaći i ono najvažnije, a to je da će na kraju ove školske godine izaći slikovnica jedinstvenog sadržaja. Osim teksta priče i ilustracija ona će sadržavati i CD s pjesmom “Beskrajni san” koja je usko povezana sa samom pričom.

Kako nam je bilo možete pogledati u fotogaleriji, a mi vam se javimo kad opet budemo išli snimati ostatak naše prekrasne pjesme “BESKRAJAN SAN”.

Nikolina Limov, oslipanjskezore.visici.com