FOTO: Školske uskršnje aktivnosti u Višićima

Piše: Nikolina Limov (novinarska sekcija)

oslipanjskezore.visici.com

U susret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu upriličene su brojne tematske aktivnosti u našoj centralnoj školi. Spomenut ćemo neke od njih.

Učenici 3. razreda zajedno s učiteljicom Marom Dadić na svojoj su kreativnoj radionici pravili malene piliće s glavama u obliku jaja tako da su ujedinili dva uskrsna simbola u jedan. Svoje su radove postavili na njihov razredni pano.

Prvašići su sa svojom učiteljicom Ksenijom Brajković bojali pisanice, a osim toga potrudili su se u holu škole urediti jedan proljetno-uskršnji pano.

Nastavnik likovnog Ernesto Markota ovaj put je učenicima u predmetnoj nastavi likovne kulture zadao zadatak da crtaju velike pisanice s temom našeg zavičaja, odnosno svih onih prirodnih i povijesnih zanimljivosti kojim obiluje naš kraj. Na taj način nastavnik je osim uskršnjeg ugođaja kod učenika želio probuditi ljubav prema zavičaju. Bilo je mnoštvo lijepih i hvale vrijednih uradaka, a učenici su se potrudili iz svog rodnog kraja izvući neke od tih ljepota i prebaciti ih na papir. Nastavnik je po svom izboru odredio 5 radova koje posebno objavljujemo, a sve ostale radove, koji su u sklopu Uskršnje izložbe, možete pogledati u holu centralne škole.