[FOTO SKANDAL] Predsjednik MZ Višići glavni akter čeljevskog slavlja, sumnja se u namještanje?!

U noći sa petka na subotu dok su brojni višićani tugovali, njih sigurno preko 5 ili 6, jedan se provodio kao nikad do tad. Naime, nešto poslije ponoći, nekoliko sati nakon što je ekipa Čeljeva osvojila popularnu Ligu MZ Čapljina, apsolutno neočekivano, na proslavi se pojavio Predsjednik MZ Višići – Vlado Jović. Možda bi ova priča prošla potpuno nezamjećeno da se Predsjednik nije čak i drznuo fotografirati sa peharom i čeljevčanima te se tako našao pod ozbiljnim optužbama da je namjestio, odnosno prodao polufinalnu utakmicu koju su Višići izgubili upravo od Čeljeva!

Iz pouzdanih izvora također saznajemo da se na razuzdanoj zabavi kojoj je Predsjednik prisustvovao divljalo do dugo u noć uz neumjerene količine alkohola te sramotne povike poput “Čeljevo do Dračeva”, “Za Čeljevo spremni!” i “Zovi, samo zovi, svi će Čeljevčani…”. Naravno, očekujemo brzu i oštru reakciju nadležnih institucija.

Sporna fotografija, Predsjednik MZ u društvu čeljevčana I.K. (lijevo) i Z.N. (desno)

 

Predsjednik MZ, do kojeg smo naposljetku došli, nije se ni pokušao izvući klasičnim spinom da je fotografija fotomontaža no na kraju nije ni bio osobito rječit. „Vidite, ne smijem puno govoriti. Vi dobro znate da ja kao Predsjednik MZ Višići nemam nikakve ovlasti kad je u pitanju mjesni nogomet, ali sigurno neću svojevoljno napustiti funkciju predsjednika koliko god na Facebooku ljudi zazivali prijevremene izbore. Sa druge strane, optužbe da sam sudjelovao u namještanju su smiješne, to što smo ja i trener iz iste ulice nema nikakve veze. A moje simpatije prema Čeljevu su orijentirane isključivo prema ženskom dijelu tog mjesta.“

Zanimljivo, u žustroj raspravi koja je nastala na Facebooku ispod sporne fotografije jedini koji je podržao Predsjednika bio je stanoviti M.R. (33) također iz ulice ‘Skočim-Krupa’ koji je komentirao “…ulica je uz tebe!”, jasno aludirajući na usku povezanost i suradnju. Tako je među višićanima nastala još veća sumnja u namještanje iza kojeg navodno stoji trojac: Predsjednik Jović, trener Zvono i osoba iz sjene M.R. (podaci poznati redakciji).

No, da gore spomenuti neće još dugo žariti i paliti našim nogometom dao je naslutiti grafit koji je nedavno osvanuo na višićkoj osnovnoj školi. “Svi odu, kad tad…” bila je poruka anonimnog umjetnika, te je javnost odmah istu povezala sa vodstvom MZ, no anonimni izvor tvrdi da je to poruka razočaranog navijača kojeg je pogodio transfer Marića iz HNK Višići u kominskog Gusara.

Naposljetku, u svijetlu svih nedavnih milih i nemilih događanja možemo ustvrditi samo jedno – dobrosusjedski odnosi su upravo postali još bolji! A ovaj tekst je nastao samo u duhu dobre zabave i stoga ga nemojte shvatiti previše ozbiljno.