Jučer (nedjelja, 19. rujna) u okviru 5. kola Druge lige Jug HNK Višići gostovali su u Rami. Gostovanje smo iskoristili za izlet do Ramskog jezera, poluotoka Ščit te HE Rama. U nastavku možete pogledati dvije bogate fotogalerije, jednu sa Ramskog jezera a drugu sa utakmice. U idućem kolu slijedi novo gostovanje, možda i najboljoj ekipi u ligi, a to je FK Klis iz Buturović polja.

Ramsko jezero akumulacijsko je jezero na rijeci Rami, okruženo planinskim masivima Raduše, Makljena, Ljubuše i Vrana. Jezero je napravljeno 1968. godine. Akumulacijskim jezerom potopljeno je 15,5 km2 zemljišta, 1.147 raznih objekata, a iseljeno 283 domaćinstva sa 1.744 žitelja. Duljine 12 kilometara i najveće dubine 95 metara, njegove vode mogu oscilirati i oko 50 metara. Posebnu ljepotu daju mu njegovi otoci i poluotoci, a najpoznatiji je poluotok Šćit, koji mnoge svojim oblikom podsjeća na gitaru. Na Šćitu se nalazi franjevački samostan.

 

A sad malo o utakmici. Domaća ekipa nametnula se ritmom, ali nije iskoristila terensku inicijativu. Polovicom prvog poluvremena naš vratar Zvonimir Ivanković ozlijedio je “skočni” zglob, te je morao napustiti teren, a na njegovo mjesto došao je mladi Josip Šutalo. Pred kraj prvog poluvremena domaći napadač Stipe Babić iskoristio je jednu dugu loptu i pogodio za vodstvo. Međutim, u doslovnom zadnjoj minuti opet igrač Rame pogađa mrežu, ali ovaj put svog gola, te naši nogometaši dolaze do izjednačenja.

U drugom dijelu utakmice naši nogometaši pokazali su bolju igru, imali su par dobrih kontranapada koje nisu uspjeli bolje završiti, te je konačni rezultat utakmice ostao 1:1. Također vrijedi istaknuti da je u zadnjim sekundama utakmice domaćim nogometašima poništen pogodak zbog zaleđa.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>