Danas smo obišli radove u ulici ”Donja mahala” koja se proteže od pošte prema Neretvi. Usput smo kratko razgovarali s voditeljem gradilišta a potom i predsjednikom Udruge ”Višićka kaseta”.

Doznali smo da se ovih dana privode kraju grubi radovi u ulici Donja mahala te bi se radovi trebali od srijede nastaviti u ulici Misir.

Radovi na iskopavanju i postavljanju cijevi u Misiru bi se trebali odvijati 40 dana. Postavljanje cijevi će se vršiti uz desnu stranu ulice (gledajući od magistrale) radi izbjegavanja već postojećih cijevi od vode i ostalih instalacija koje se uglavnom nalaze na lijevoj strani ulice.

Najkompliciraniji dio posla je uglavnom obavljen a to je probijanje cijevi ispod magistralne ceste bez rezanja i kopanja samog asfalta.

Kako smo dobili informaciju, promet će se moći odvijati djelomično suprotnom stranom ulice a svakako preporučamo i korištenje obilaznog puta preko Kućišta za vrijeme radova.

Prenijeli smo upite naših suseljana što se tiče buke kod crpilišta koje će biti na Neretvi, i dobili odgovor da bi pumpe trebale biti nečujne jer se radi o potopnim pumpama koje se nalaze ispod razine vode.

U razgovoru s predsjednikom Udruge Višićka kaseta, Marijanom Brajkovićem doznajemo da bi se građevinski radovi trebali dovršiti kroz šest mjeseci a nakon toga slijedi faza priključivanja na sustav i sklapanje ugovora. Sam projekt Višićka kaseta se odvija kroz dvije komponente, 1. komponenta je čišćenje kanala i cjelokupnog odvodnog sustava koji je 90% dovršen. Marijan napominje da će se očistiti još staro korito Bregave te da će biti izgrađena četiri mosta preko Blinje, a 2. komponenta je navodnjavanje. Funkcioniranje samog sustava u budućnosti ovisit će o sporazumima između općine i krajnjih korisnika voda gdje će se dogovoriti odgovornost u smislu upravljanja , održavanja i kontroliranja troškova. Također, obnovljena je i crpna stanica na Krupi kojom se može regulirati vodostaj u odvodnim kanalima.

Nakon postavljanja cijevi, uslijedit će asfaltiranje cijelom dužinom gdje su se izvodili radovi počevši od stanice za crpljenje do igrališta Čaeri. Širina asfalta će odgovarati postojećem asfaltu, tj. u Misiru će ona iznositi od 4 m do 4,20 m. Također, u planu je postavljanje uspornika (ležećih policajaca).

 

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>