FOTO: Odbojka – najnovija izvannastavna aktivnost u OŠ “Lipanjske zore”

U našoj školi do sada nismo imali mogućnost odabrati neki sport za koji su se učenici mogli opredijeliti. No sada je djeci pružena prilika da se okušaju u novom sportu – odbojci. Bavljenje sportom vrlo je važno za djecu u razvoju. Da je sport izuzetno važan za pravilan rast i razvoj djeteta, kako i u tjelesnom tako i u društvenom pogledu, zna i naš nastavnik tjelesnog odgoja Miloš Jelčić koji je osmislio odbojkašku sekciju.

Nastavnik Miloš je isto tako predsjednik HOK-a Čapljina te je izrazio veliku želju da djeci omogući treniranje nekog drugog sporta osim nogometa.

Učenici su pokazali veliko zanimanje za odbojkašku sekciju. Sama sekcija broji 50 članova, od kojih je dvadesetak dječaka i nešto više djevojčica. Još veće zanimanje zasigurno će privući dolazak Božane Butigan, hrvatske reprezentativke čiji je dolazak najavio nastavnik. Počeli su već ozbiljno trenirati.

”Pojedinci lako usvajaju odbojkaške elemente što je preduvjet da se postane vrhunski igrač”, izjavio je nastavnik Miloš. Uz trud, rad i kvalitetno treniranje s nastavnikom rezultati sigurno neće izostati. Zato želimo puno sreće i uspjeha našim odbojkašima u budućnosti!

Nikola Obad (novinarska sekcija OŠ “Lipanjske zore”)

oslipanjskezore.visici.com