FOTO: Naši učenici i djelatnici s dječjim listom Cvrčak posjetili Mediteranski sajam knjige u Splitu

Pripremili: Nikolina Limov, Krešimir Dugandžić, Marina Valjan (oslipanjskezore.visici.com)

Troje učenika naše novinarske sekcije zajedno s nastavnicom hrvatskog Marijanom Milićević i učiteljicom razredne nastave Željkom Musulin imalo je priliku otići u Split u sklopu izleta koji je za svoje suradnike i čitatelje organizirao dječji list Cvrčak. Motiv odlaska bio je Mediteranski festival knjige. To su učenici Marina Valjan, Nikolina Limov i Krešimir Dugandžić koji su ujedno i autori ovog članka koji se piše.

U ranim jutarnjim satima automobilom nastavnice Marijane došli smo u Međugorje odakle smo s ostalim učenicima i djelatnicima Cvrčka krenuli na putovanje koje je bilo jako zanimljivo i gdje smo smo sudjelovali na različitim aktivnostima. Prvo odredište bio je Mediteranski festival knjige koji se održavao u legendarnoj dvorani Gripe. Prisustvovali smo predstavljanju knjige “Šporki Špiro i neposlušna Tonka” autora Olje Savičevića Ivančevića koju je ilustrirao Svjetlan Ivanković. To je jedna duhovita i poučna priča. Ako imate priliku, obavezno je pročitajte. Nećete požaliti!

Nakon toga imali smo 40 minuta slobodnog vremena obići Sajam. Mogli smo vidjeti mnoštvo zanimljivih naslova, a nastavnica je kupila nekoliko knjiga jer su bile jako povoljne. Organizirana su i natjecanja iz robotike i poznavanja mediteranske kulture za učenike. Krešimir je izabrao robotiku, dok su Nikolina i Marina sudjelovale u zanimljivom kvizu poznavanja kulture Mediterana. Bilo je jako zabavno, a naučili smo dosta kroz igru.

Poslije smo imali priliku šetati poznatom splitskom rivom i vidjeti čuvenu Dioklecijanovu palaču. Lijep i sunčan dan, miris mora, ljepota grada Splita, sve nam je to davalo pozitivne i lijepe osjećaje. Na fotografijama možete vidjeti da smo zbilja uživali.

Na povratku kući bilo je također zanimljivo, pa smo malo i zapjevali. Došli smo kući puni dojmova i možemo reći da nam je izlet bio jedno lijepo i poučno iskustvo. Zahvaljujemo listu Cvrčak koji je taj izlet omogućio.