MZ Gabela u suradnji s OŠ “Lipanjske zore” Višići ovih dana pokrenula je jedan zanimljivi projekt. Riječ je o kratkom autorskom filmu “DRIJEVA” koji će se snimati na više lokacija s težištem u Starom gradu, a obrađivat će nekoliko povijesnih razdoblja vezanih uz Gabelu uključujući i Trojanski rat koji se prema Salinasu Priceu odigrao baš na području Gabele.

Cilj ovog projekta jest prezentirati značaj starog gabeoskog grada i utjecati na širu javnost kako bi se povelo više brige o ovom povijesnom i kulturnom biseru našeg kraja. Nakon snimanja i montaže želimo sve skupa podići na jednu višu razinu u svrhu obogaćivanja turističke ponude općine Čapljina.

Autori filma su sami učenici OŠ “Lipanjske zore” Višići na čelu s njihovim voditeljem Igorom Benom. Oko kostimografije, scenografije i montaže asistirat će nastavnici Marijana Milićević i Josip Pavlović. Voditelj snimanja je Mirko Bošković.

Dana 23. svibnja 2019. snimljene su prve scene u kojima su kao statisti i pomagači sudjelovali i učenici 1. i 3. razreda OŠ Vladimira Pavlovića u Čapljini (PŠ Gabela) Gabriela Krvavac, Andrea Jurković, Sara Milićević, Leo Vulić, Antea Mrvalj, Dora Milićević, Petra Ćorić i Ante Šiljeg koje je pripremila učiteljica Stanislava Rajič. U filmu glume učenici Krešimir Dugandžić, Nikola Obad, Katarina Bošković, Marta Obad, Mateo Mišić, Josip Doko i Anđelo Šutalo. Osnovna škola “Lipanjske zore” Višići zahvaljuje se MZ Gabela na ustupljenim kostimima i nesebičnoj pomoći u organiziranju i realiziranju projekta kao i roditeljima učenika PŠ Gabela.

djaka-city.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>