Protekli tjedan (od 25. do 29. lipnja) naši mladi iz župe predvođeni don Vinkom Ragužem otišli su na Oratorij u Velenje (Slovenija). To su igre, odnosno druženje djece osnovnoškolske dobi slične onima koje naš župnik organizira već dva ljeta, a sve u cilju prikupljanja iskustva i mogućnosti poboljšanja istih.

Nakon što je prošle godine skupina mladih Slovenaca predvođena paterom Marijanom i časnom sestrom Metom došla u Dračevo na IZVOR, naša župa je sada uzvratila posjetom Oratoriju u Velenju, a na ovogodišnji IZVOR posjet je zakazala druga skupina Slovenaca, te ih željno očekujemo u našoj župi.

Na put se krenulo u nedjelju (24. lipanj) poslije kasne mise, a u Velenje se stiglo navečer gdje ih je dočekao župnik Janko Rezar (crkva sv. Martina). Dio ekipe spavao je kod župnika Janka, a drugi dio u župi kod svećenika Mateja (crkva sv. Marije-Karmelske Majke Božje), koji je jedno vrijeme bio odsutan jer je motorom s grupom svećenika otišao u Asiz.

Oratorij je počinjao svaki dan u 8:00 h molitvom animatora, a u 9:30 h dolazila su djeca, da bi u 16:00 h bio kraj druženja. Tema ovogodišnjeg oratorija bio je biskup Friderik Irenej Baraga, za kojeg se Slovenci nadaju da bi ubrzo mogao postati svetac. On je iz Slovenije u 19. st. otišao u Sjevernu Ameriku gdje je pokrštavao Indijance.

Drugu večer u Velenju proveli smo na večeri kod gospođe Vesne, koja je rodom iz Kotor Varoši, a u srijedu smo se sreli s našim dragim prijateljima iz Maribora, a to su bili pater Marijan te animatori Maja i Branko. Još smo s časnom Metom i njezinom prijateljicom turistički obišli Celje, a zadnju večer rezervirali smo za sebe, odnosno sami smo obišli Velenje.

Naš župnik je prikupljao i zapisivao zanimljive stvari koje bi trebali iskoristiti naši animatori na ovogodišnjem IZVOR-u, a animatori su se angažirali u grupama i pomagali svojim slovenskim prijateljima. Na kraju se župnik i ostatak ekipe zahvaljuju župnicima Janku i Mateju, gospođi Vesni koja nas je ugostila i pripremila večeru, pateru Marijanu, Maji i Branku, časnoj sestri Meti, te animatorima na ugodnom druženju u proteklom tjednu.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>