Papu Benedikta XVI. tisuće mladih dočekalo je kao najveću zvijezdu. Klicali su mu ‘Papa, mi te volimo!’ i ‘Evo ga’, pjevali i mahali brojnim zastavama s vjerskim obilježjima. Na Trgu bana Jelačića organizirano je molitveno bdijenje, a mlade u dolasku nije spriječila niti vrlo jaka kiša s grmljavinom koja se tri sata prije bdijenja spustila na Zagreb. Među tisućama mladih, bili su i naši župljani.

 

Dolazak Pape Benedikta XVI. na Trg bana Josip Jelačića u Zagrebu:

http://www.youtube.com/watch?v=rs5z9qnb6kw

 

Papa Bededikt XVI. je na trg dosao oko 19:30 gdje ga je dočelo tisuće mladih.

 

Nakon što su došli u Zagreb oko 13 sati, naši župljani su se smjestili po domaćinstvima u Župi Svete Terezije od Djeteta Isusa. Planirano je bilo da se krene oko 15 sati prema trgu, no kiša je malo poremetila planove, pa se ostalo u crkvi sve do 16:30, kada smo se zaputili prema glavnom trgu. Moramo pohvaliti don Ivicu Borasa koji je uspio unijeti, vjerojatno jedini na trgu, zastavu sa ”improviziranom” drškom (ribarski štap).

Inače, fotografija bi bilo puno više, da većinu vremena nismo bili ometani kišom, no u najbitnijim trenucima na trgu, kiša je ipak prestala. Slike naših župljana pogledajte ispod u fotogaleriji:

 

{gallery}galerije_za_clanke/papa_zagreb{/gallery}

 

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>