Ovom prilikom zahvaljujemo se još jednom našem Višićaninu, sportskom novinaru Kenanu Dediću koji trenutno radi na portalu BHFudbal.ba, te koji konstantno prati i piše o nogometnim čarolijama Luke Menala. I Luki i Kenanu želimo puno sreće u njihovom poslu, a u nastavku pročitajte Kenanov tekst o svome sumještaninu.

Naš Višićanin Luka Menalo (21) trenutno igra u životnoj formi što potvrđuje i odabir za najboljeg igrača jesenjeg dijela Premijer lige BiH po izboru portala BHFudbal.ba

Također, prema istom izvoru Menalo je uvršten u idealni tim ovog dijela prvenstva BiH.

“Polusezona iz snova” – glasio bi najkraći opis igara 21-godišnjeg igrača Širokog Brijega, Luke Menala. Devet puta je loptu pospremio iza leđa protivničkim golmanima, a da nije nimalo sebičan dokazuje i pet upisanih asistencija.

Zbrajanjem golova i asistencija Luka Menalo zasluženo nosi “krunu” najboljeg igrača jesenjeg dijela Premijer lige BiH.

Ukoliko ga zdravlje i sreća posluže njegovi dometi su daleko od terena Premijer lige. Iz pouzdanih izvora znamo da je “mali milion” ponuda stiglo na Pecaru. Nastavi li ovim tempom Menalo će uskoro obući dres “A” reprezentacije BiH. Zbog fantastičnog osjećaja za gol i snalaženja u protivničkom šesnaestercu neodoljivo podsjeća na – Filippo Inzaghija.

Do prije par godina igrao je “lopte” na našem stadionu “Čaeri”, a danas žari i pali Premijer ligom.

Jedno je sigurno, selo Višići i svi mještani ponosni su na našeg Luku i držimo mu fige da uskoro napravi transfer u neki od europskih klubova, ali da ne zaboravi svoje selo, sugrađane i matični klub.

bhfudbal.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>