FOTO: Kit skočio na jedrilicu i uništio je

Par koji je uživao na svojoj jedrilici u blizini obale Južne Afrike, gotovo je nastradao kad je kit iznenada iskočio iz mora i sletio na njihov jarbol, te ga slomio.

 

 

Ralph Mothers (59) i njegova djevojka, Paloma Werner (50) plovili su u blizini Cape Towna na svojoj jedrilici dugoj 10 metara, kada je kit velik kao i jedrilica iskočio iz mora i pao na njihov brod javlja britanski Telegraph.co.uk.

Kit je kliznuo natrag u more, a na palubi je ostao krš i lom, slomljen jarbol te komadići kitove kože.

“Bilo je to nevjerojatno, ali zbilja jezivo. Kit je bio veličine jedrilice. Uočili smo ga na stotinjak metara od broda i mislili da je to to, ali odjednom se stovrio pored nas i iskočio”, rekla je Paloma Werner.

Foto: telegraph.co.uk

Par je nakon ‘druženja’ s kitom bio u šoku, ali kao iskusni moreplovci su se uspjeli vratiti u luku.

Kitovi u ovom dijelu godine dolaze bliže obali kako bi se parili, što privlači na tisuće turista tijekom zimskih mjeseci u Južnoj Africi, dakle od lipnja do studenog.

Jedna od popularnih destinacija je i grad Hermanus, koji je čak organizirao djelatnike da turistima objavljuju gdje se kitove u gradu može vidjeti, piše Telegraph.

Foto: telegraph.co.uk
izvor: net.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>