Hrvatski književnici Zoran Pongrašić i Anda Bukvić Pažin u ime Udruge “Knjiga u centru” ovih su dana darovali našu školu vrijednim djelima iz dječje suvremene književnosti koja će sigurno biti zanimljiva našim malim i nešto većim čitateljima.

Zoran Pongrašić hrvatski je romanopisac, dramski pisac i scenarist, urednik i dobitnik mnogih nagrada i priznanja. Jedan je od osnivača i članova “Knjige u centru”, udruge pisaca, pripovjedača, dramskih pisaca, ilustratora, uličnih performera, dramskih pedagoga i psihologa, koji se bave popularizacijom umjetnosti među širom publikom, osobito među djecom i mladima, s ciljem razvijanja njihove kreativnosti i individualnosti.

Dr. sc. Anda Bukvić Pažin je autorica, književna prevoditeljica i književna kritičarka. Ove je godine bila članica žirija za dodjelu nagrade “Ovca u kutiji” gdje se i rodila ideja o suradnji s našom školom i darovanju knjiga.

Udruga “Knjiga u centru” organizator je dodjele književno-likovne nagrade “Ovca u kutiji” za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj. Dio slikovnica koje su darovane školi bio je među ovogodišnjim kandidatima za tu nagradu. A naslovi su doista zanimljivi i maštoviti. Spomenut ćemo neke: “Zoe, djevojčica s vrha nebodera”, “Dlakovuk”, “Vidi majmuna”, “Daj, Almo, ne gnjavi” i sl. Dio knjiga bit će dodijeljen učiteljicama razredne nastave, a dio će biti u školskoj knjižnici pa možete mnogo toga i pročitati.

Josip Menalo, oslipanjskezore.visici.com

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>