Sinoć (subota, 22. prosinac) su HKUD “Višići” i Mjesna zajednica uz pokroviteljstvo Općine Čapljina organizirali božićni koncert u školskoj dvorani, a gost večeri bilo je HKUD “Kraljica” iz Gabela Polja. Program je vodila Ana Marija Rodin, a prisutnima se obratio dopredsjednik HKUD “Višići” gosp. Jozo Maslać koji je poželio dobrodošlicu svima.

HKUD “Višići” je organiziralo ove božićno druženje kako bi sve ljubitelje tradicijske pjesme, plesa i običaja počastili svojim nastupom. Društvo je ove godine pokrenulo i dramsku sekciju koju vodi nastavnik hrvatskog jezika Igor Beno.

O nekadašnjim i sadašnjim božićnim običajima, kulturi i tradiciji kroz recitaciju  učiteljice Pauline Raguž upoznala nas je Nikolina Limov, a nakon nje po prvi put nastupila je dramska sekcija s predstavom “Dar anđela”.

Poslije nastupa najmlađih na pozornicu su došli nešto stariji muški članovi koji su pripremili bećarac, a nakon njih na red je došla ženska klapa iz HKUD “Kraljica” koje su se predstavile s božićnim napjevima.

Ponovno su mlađi članovi izašli na pozornicu, a ponudili su nam splet plesova koji je, naravno završio s popoularnom i poznatom linđom.

HKUD “Višići” se na na kraju koncerta svima zahvalilo i čestitalo im nadolazeće blagdane, a koncert je završio zajedničkom pjesmom s gostima iz Gabela Polja “Radujte se narodi”.

Poslije koncerta priređen je domjenak u holu škole.

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>