Jučer je u SRC Adonaj Klepci završena U-10 malonogometna liga u kojoj je nastupilo 10 klubova iz doline Neretve, a u samoj završnici ŠN Limači Čapljina još jednom je pokazala kako u tom uzrastu u Hercegovini im nema premca te osvojili naslov najbolje i treće najbolje ekipe.

Liga je trajala preko tri mjeseca kroz koja se odigralo 50 utakmica, a nastupilo preko 120 mladih igrača. Treće mjesto ovogodišnjeg izdanja lige osvojili su Limači Plavi, bili su bolji od svojih vršnjaka iz HNK Neum koji drugu godinu zaredom natjecanje u ligi SRC Adonaj zavrpavaju na četvrtom mjestu. Potvrda je to kontinuiteta i kvalitete rada koju trener Mato Čamo provodi sa svojim igračima u Neumu, a vjerujemo da će se idućih godina okititi i sjajnijim medaljama.

U finalu HNK Stolac je odmjerio snage sa Limači Bijeli, a briljirao je Eugen Filipović koji je s tri pogotka u prvom poluvremenu usmjerio utakmicu na mlin svoje ekipe. Drugo poluvrijeme HNK Stolac dosta odlučnije kreće, uvode i golmana igrača, međutim Filipović dodaje još jedan pogodak za 4-0. Do kraja Stolac je uspio smanjiti zaostatak na 4-2, ali tek toliko da ublaže poraz. Stolac je odigrao jako kvalitetno cijelu ligu, a jedine poraze upisao je upravo protiv Limači Bijeli.

Limači nakon što su lani na penale izgubili finale od ONK Metković, ove godine su bili nedodirljivi. Iako podijeljeni u dvije ekipe, mladi nogometaši pod trenerskom palicom Josipa Ilije Kalfića pokazali su iznimnu predanost, sportski duh i kvalitetu.

Individualne nagrade za najboljeg igrača i strijelca otišle su također u ruke Limača, najbolji igrač je Eugen Filipović, a strijelac Maroje Krmek. A najbolji golman je iz ekipe HNK Stolac Marko Džakula.

Cijela liga igrala se u sportskom balonu SRC Adonaj u Klepcima, a mladi nogometaši uživali su u međusobnim natjecanjima i druženju, a organizatori su bili HNK Višići i SRC Adonaj.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>