U subotu 02.09., u Dračevu je održan drugi međunarodni memorijalni turnir u spomen na poginule branitelje sela Dračeva. Pobjednik ovogodišnjeg turnira Dračevskih branitelja je reprezentacija Hrvatske, koja je uz puno sreće, ali i znanja, pobijedila Hrvatski boćarski klub Zvonimir, za koji su nastupali igrači Boćarskog kluba Dračevo. Za HBK Zvonimir su nastupili: Šćepo Matić, Stanko Matić, Miro Bunoza i Filip Krvavac. Na turniru je sudjelovalo 12 momčadi koje su igrale u 4 grupe po 3 ekipe.

U polufinalnim utakmicama, reprezentacija Hrvatske je bez problema pobijedila Hrvatskog radišu, dok je u drugoj polufinalnoj utakmici domaća ekipa, pod imenom Zvonimir, u vrlo uzbudljivoj utakmici pobijedili Biston Brela iz Makarske. Treba napomenuti da su Biston Brela igrala u vrlo jakom sastavu, predvođena Vedranom Crnčevićem i Bazilijem Galićem, stoga je uspjeh Dračevčana velik. Treba napomenuti da je ova četvorka pobijedila i Hrvatskog Radišu i Neum i kao sto smo već rekli, u polufinalu i vrlo jaka Biston Brela. U dramatičnom finalu, spretnija i sretnija bila je reprezentacija Hrvatske. U utakmici za treće mjesto Biston Brela su bila bolja od Hrvatskog Radiše. Najboljim gađačem cijelog turnira, proglašen je Tomislav Kolobarić~Tomo, reprezentativac Hrvatske, a najbolji valjač je Vedran Crnčević iz Biston Brela. Također, dodijeljena je nagrada za Fair play ekipu, ili tzv. utješnu nagradu, koju je dobila domaća ekipa, predvođena Franom Mustapićem. Treba napomenuti da je Dračevska ekipa predvodjena Franom Mustapićem, dobila reprezentaciju Hrvatske u skupini, ali nažalost nisu prošli skupinu zbog minus poen razlike. Nagrade za prvo, drugo i treće mjesto, fair play ekipu, najboljeg valjača i najboljeg gađača, uručili su obitelji naših poginulih Dračevskih branitelja. Također, obitelji naših poginulih branitelja, dobili su na dar majicu sa grbom Herceg Bosne, poklon od Sindy Tasovčići, a koje su uručili organizatori turnira. Također, sve ekipe su dobile zahvalnice za sudjelovanje na turniru. U zabavnom programu, uz bogatu večeru i Rahana, goste je zabavljalo i kulturno umjetničko društvo “Luke” Višići. Konačan poredak:

Prvo mjesto: Reprezentacija Hrvatske.
Drugo mjesto: Hrvatski Boćarski klub Zvonimir (za koji su nastupali članovi Boćarskog kluba DračevoŠćepo Matić, Stanko Matić, Miro Bunoza i Filip Krvavac).
Treće mjesto: HBK Biston Brela Makarska.
Četvrto mjesto: Hrvatski radisa Čitluk.

Pokrovitelj drugog međunarodnog memorijalnog turnira u spomen na Dračevske branitelje, je ured načelnika općine dr. Smiljana Vidica. Boćarski klub Dračevo, mjesna zajednica Dračevo i udruga “Hercegovac” Dračevo, se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj turnir održi. Posebne zahvale uredu načelnika opčine, supokroviteljima turnira, svim ekipama koje su nastupale na turniru ~ Reprezentaciji Hrvatske, Rahanu, Kulturno umjetničkom društvu Luke Višići i svim ljudima koji su došli obilježiti ovaj dan sjećanja na naše poginule branitelje.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>