FOTO: Božićne priredbe u područnim školama

Marljive i vrijedne učiteljice svoj zanos su prenijele i na učenice i učenike, te su pred zimski raspust pripremile božićne priredbe kroz koje su pokazali kako se Božić treba slaviti, te su svima poželjeli blagoslovljene blagdane i sretnu novu godinu. Sve to prikazano je kroz recitacije i igrokaze, a u nastavku članka možete pogledati kako je to sve izgledalo u područnim školama Svitavi, Dračevu, Čeljevu, Gnjilištima, Domanovićima, Šuškovom i Bobanovom Naselju.

U PŠ Dračevo učiteljice Katarina Juko i Olivera Šimović uz pomoć vjeroučitelja Božimira Previšića pripremili su igrokaz. U njemu smo mogli vidjeti kako se stara majka žalosti nakon što joj je sin rekao da neće doći za Božić sa svojom djecom, odnosno njezinim unucima. Zbog toga je otišla potražiti savjet i lijek kod doktora, a na kraju i kod svećenika. Ipak, njezin sin i nevjesta s djecom odlučili su odložiti moderne uređaje koji nas sve više udaljavaju jedni od drugih, te su otišli u posjetu i tako sa sobom u staru kuću “donijeli malog Isusa”. Priča je završena poznatom uzrečicom: “Gdje čeljad nisu bijesna, ni kuća nije tijesna”. Na kraju učenici otpjevali par božićnih pjesama, a za sami kraj su ostavili pjesmu “Mi želimo uzdić’ Isusa”.

U PŠ Bobanovo Naselje učiteljice Božica Previšić, Marijana Matić i Borka Vučković uz pomoć vjeroučiteljice Stojanke Rajič priredile su raznovrstan program. Kroz recitacije, igrokaze i pjesmu učenici su zajedno sa svojim učiteljicama poželjeli svim ljudima sretan Božić i uspješnu novu godinu.

PŠ Svitava također je pripremila božićnu priredbu. Učiteljice Željka Barišić i Elica Marjanović uz pomoć vjeroučitelja Božimira Previšića s učenicima priredile raznovrstan program. Mjesna zajednica Svitava osigurala je slatke paketiće za naše najmlađe, pa im se ovim putem zahvaljivamo.

Učiteljice Janja Menalo, Božidarka Džeba i Snježana Škegro uz pomoć vjeroučiteljice Stojanke Rajič organizirale su božićnu priredbu u PŠ Šuškovo Naselje. U raznolikom programu mogli su uživati prisutni gosti, a iz ove škole svima, a posebno učiteljici Valentini Vego koja je na bolničkom dopustu, žele sretne i blagoslovljene blagdane, te sretnu novu godinu.

Učenici iz PŠ Gnjilišta, uz pomoć svojih učiteljica Ljubice Kevo i Vesne Doko uz pomoć vjeroučiteljice Stojanke Rajič organizirali su božićnu priredbu na kojoj su se predstavili svojim gostima kroz recitacije, igrokaze i pjesmu kojima te im tako zaželjeli sretne i blagoslovljene blagdane i uspješnu novu godinu.

PŠ Čeljevo sa svojim učenicima i učiteljicama Ivankom Čepo, Sanjom Dragićević, Irenom Knežević i Renatom Rakić kojima su pomogle asistentica Ana Juras i vjeroučiteljice Stojanka Rajič i Božena Milićević organizirali su božićnu priredbu. U ispunjenom školskom hodniku učenici su izveli prigodne recitacije i igrokaze za nadolazeći blagdan Božića i novu godinu.

Učenici iz PŠ Domanovići zajedno sa svojim učiteljicama Željkom Musulin, Sanelom Puljić, Draženkom Dadić i Mirjanom Marinović uz pomoć vjeroučitelja Željka Buntića, te uz pratnju pomoćnika ravnatelja Zdenka Mikulića i pedagoga Joze Ljiljanića posjetili su i održali božićnu priredbu u Domu za stare i iznemogle “Domanovići”. Tako su naši najmlađi razveselili najstarije za nadolazeće blagdane. Fotografije su preuzete s portala caportal.net.