Dana 22. prosinca 2017. u centralnoj školi održana je tradicionalna Božićna priredba u povodu blagdana i završetka prvog obrazovnog razdoblja. Bilo je zaista lijepo, raznoliko i zanimljivo, a program je trajao oko 45 minuta, a vodili su ga učenici 4. razreda Maja i Stanko. Na početku priredbe školski zbor pod ravnanjem nastavnice glazbenog Utjehe Hurdubae otpjevao je pjesmu ”Sretan Božić svima”, a uslijedile su tri recitacije, i to ”Dođi, dođi Božiću” učenice 4. razreda Viktorije Šutalo”Godina” učenika 4. razreda Sanela Baljića i ”Noćas čekamo ljubav” učenice 6. b Dražene Šuman.

Recitatore 4. razreda spremala je učiteljica Marija Doko. Zbor je zatim izveo preradu čuvene Bethovene Ode radosti pod nazivom ”Isus mali dar je neba”. Nakon ove pjesme vidjeli smo jedan zanimljiv igrokaz o četiri svijeće učenika 5. razreda koje je spremala učiteljica Ružica Vrankić. Vrlo simpatična bila je izvedba pjesme ”Visom leteć” koja je imala i popratnu plesnu koreografiju. Ovu točku s učenicima prvog i trećeg razreda spremale su učiteljica Ksenija Brajković i vjeroučiteljica časna Alojzja Ramljak.

Katarina Bošković iz 4. razreda recitirala je pjesmu ”Zašto”, a nakon nje publiku je svojom prekrasnom izvedbom oduševila učenica 7. a Nikolina Limov iz dramske sekcije. Ona je bila i autor i redatelj i izvođač monodrame pod nazivom ”Zimsko-božićne radosti”. Učiteljice Žana Blažević i Mara Dadić sa svojim učenicima spremile su dva igrokaza. Prvi je bio ”Božićni ukras” koji govori o onom istinskom ukrasu koji treba resiti svakog čovjeka. U 6. a razredu oformljena je jedna sviračko-pjevačka skupina koja je pod vodstvom knjižničara Igora Bene spremila pjesmu ”Bijeli Božić”. Potom su učenici 5. razreda zaželjeli Isusu rođendan recitacijom pjesme ”Isusu za rođendan”.

Najveći pljesak publike na priredbi izmamila je naša spremačica Radmila Matić svojim pjesmama i veselanjem tako da su je nakon nastupa vraćali na pozornicu da ponovno pjeva. Pjesmu ”Noćas čekamo ljubav” recitirao je učenik 4. razreda Matej Lukanović, a priču o prvom Božiću ispričali su je učenici 2. razreda kroz igrokaz ”Priča o prvom Božiću” koji je imao jako maštovitu i raznoliku kostimografiju, a u sklopu toga igrokaza glumci su zajedno sa svim prisutnim zapjevali poznatu pjesmu grupe Fantomi ”Sretan Božić svakome”.

Za kraj priredbe školski zbor je započeo pjesmu ”Zvončići” i svi su je prihvatili i u tom duhu završili smo našu Božićnu priredbu uz želju da se lijepo odmorimo i spremno dočekamo drugo polugodište i da nam blagdani proteku u miru i ljubavi. Priredba je još jedanput pokazala koliki je kreativni potencijal u našim učenicima. Samo im trebamo pomoći i dati dovoljno prostora da još više napreduju u stvarima koje vole i koje su sposobni napraviti.

Tekst: Igor Beno

Foto: Nikola Obad (novinarska sekcija)

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>