Dana 12. svibnja ove godine u studiju Jaz u Strugama završeno je snimanje autorske pjesme naše škole pod nazivom Beskrajan san koja je par dana ranije premijerno izvedena u sklopu županijskog natjecanja u Krasnoslovu.

Pjesma “Beskrajan san” nalazit će se na CD-u u koricama istoimene knjige i bit će auditivni izraz slikovnice koja je spoj riječi, slike i zvuka i koja je imala za cilj uključiti učenike s određenim poteškoćama kao dio projekta inkluzije koju provodi OŠ Čerin na čelu s ravnateljem Perom Petrušićem, a u koji je naša škola uključena kao suradnica.

OŠ “Lipanjske zore” Višići kroz ovaj projekt imala je zadatak napraviti pjesmu koju su po priči u slikovnici osmislili glavni junaci. Autor glazbe, teksta i aranžmana bio je voditelj glazbenih radionica u OŠ “Lipanjske zore” Igor Beno. Radionice su održavane tijekom školske 2017./2018. godine i u njima uz ostale učenice sudjelovala i slijepa djevojčica. Svaka od učenica uvježbavala je svoju dionicu pjesme da bi se u posljednja tri mjeseca krenulo u realizaciju snimanja u studiju Jaz u Strugama. Bubnjarske dionice ukucane su kompjuterski i formatirane u oblik realnih bubnjeva, dok su ostale instrumente odsvirale učenice. One su ujedno i članice školskog benda Disconnect. Glavni vokal pjevala je Dražena Šuman, prateći su bili Anđela Vučina i Veronika Kuridža, gitaru je svirala Marijana Cvitanović, klavijaturu Veronika Jerkić, violinu (na klavijaturama) Petra Markota, a bas (na klavijaturama) Nikolina Limov. Snimanje je počelo 19. veljače, a završeno 12. svibnja. Producent i finalizator zvuka bio je Ivan Bukovac, a asistent na instrumentu gitara Boris Maričević.

Slikovnica s CD-om tiskat će se na kraju ove školske godine u organizaciji Pere Petrušića i OŠ Čerin. Treba istaći da je gospodin Petrušić također i književnik i autor je teksta slikovnice. Zahvaljujemo mu što je baš našu školu uključio u ovu hvale vrijednu akciju gdje je naglasak na jednakoj mogućnosti za sve učenike i koju je financirao uz pomoć Federalnog ministarstva znanosti i obrazovanja.

Skladbu poslušajte ovdje:

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>