korupcija-sef-bankaFederalna vlada je utvrdila i u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u Federaciji BiH.

Na ovaj način je 1. siječnja 2016. godine utvrđen kao rok za početak primjene ovog zakona.

U obrazloženju je navedeno kako je Zakon objavljen u Službenim novinama Federacije BiH 23. srpnja 2014. godine, a da ranije predviđeni šestomjesečni rok nije dovoljan za osiguravanje materijalnih, tehničkih i infrastrukturnih kapaciteta za odgovarajuću primjenu njegovih odredaba.

Naime, Zakonom je propisano formiranje posebnih odjela u Vrhovnom sudu Federacije BiH i Federalnom tužiteljstvu, te propisana prvostupanjska nadležnost u postupanju za određena kaznena djela. Uzimajući u obzir da do sada nisu u dovoljnoj mjeri osigurani potrebni kapaciteti za funkcioniranje tih odjela, osnovna intencija izmjena Zakona je propisivanje početka njegove primjene od 1. siječnja 2016. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>