Dragi naši posjetitelji evo i dvije, do sada, najstarije fotografije našega sela, odnosno mještana koje datiraju iz pedesetih godina 20. st. Fotografije smo dobili od Vidoja Blaževića iz Misira, te mu se ovom prilikom zahvaljujemo, jer je jedan od rijetkih koji su se oglasili na našu molbu što se tiče skupljanja što starijih fotografija. Stoga, apeliramo i na sve ostale da se uključe u ovu akciju!

 

Prva fotografija datira iz davne 1951. god., a njome je ovjekovječeno vjenčanje Slavke Blažević i Joze Karamatića. Fotografiju je nažalost uhvatila ´kemija´, pa ćete malo teže raspoznati njene aktere. Također bi u akciju prepoznavanja trebali uključiti najstarije mještane, vaše djedove, bake, susjede… Možda su upravo oni na njoj!

Na drugoj fotografiji je prva generacija V. i VI. razreda Osnovne škole u Višićima, koja je (to ste najvjerojatnije i pogodili) nastala u Dubrovniku na Stradunu. Što se tiče godine njenog nastanka, to je 1959. Tada su osnovnoškolci, između ostalih bili: bivši nastavnik zemljopisa Slavo Limov, Vidoje Blažević i Slavo Bošković (Šaran). Razrednik je bio Andrija Ćorić.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>