NK Varaždin – NK Dinamo Zagreb 1:1

Pa je li to moguće!? Čak ni par sudačkih greški, da ne kažem neku drugu riječ, nisu pomogle moćnom Dinamu da ´rašije´ Krojače, koji su bez konca i igle već godinu dana. Tko zna kolike su im plaće čelnici kluba ostali dužni isplatiti! Vugrinec se po stare dane vraća pomoći svome matičnom klubu, a čovjek odavno zašao u četvrto desetljeće života! Sreća u nesreći, pa je Mumlek cijelo vrijeme bio u ´ofsajdu´, pa je prvak strašne HNL kući odnio 1 bod.

 

E da rezimiramo igru nekih Dinamovih igrača, od kojih polovica (da ne kažem većina) ne bi mogla izboriti prvi sastav vlastite kuće. Jer i njihove dede bi ´potegle´ puno bolje. Na kraju, i Vugrinec bi nekim igračima koji su večeras igrali mogao biti djed, a čovjek je odigrao gotvo cijelu utakmicu i da bude još tragikomičnije, bio je stalna opasnost, kako je naveo komentator.

Mlad i perspektivan stoper nekoliko puta, pri pokušaju štopanja, promašuje cijelu loptu, a to se rijetko događa čak i igračima u 3. županijskoj ligi BiH. Da ne govorim o točnim, odnosno netočnim dodavanjima. Svako dodavanje koje je duže od 5 metara završi u ´bunaru´, ali to je možda taj neki moderni nogomet. Argentinac, čovjek od 2 milijuna eura (da je kojim slučajem cijena bila niža, možda bi završio u HNK Čapljini), nije napravio niti jednu pogrešku. Doduše, nije niti mogao kad se u 45 minuta igranja nije ni sastao s loptom. Možda gaučos nije shvatio bit nogometa, možda mu se treba objasniti da je cilj tu okruglu stvar ´ugurati´ između onih željeznih greda, pa će se tad gledatelji radovati, a on će primiti plaću. A ja, u Dinamu je plaća redovna, vrte se stotine i milijuni eura, pa nije bitno kako igraš, nisu bitni navijači, nije bitno što se ruši reputacija, ugled i ime kluba kojeg su stvarali Zajec, Mlinarić, Cico, Zambata ifamozna  generacija iz ´67. Bitni su ´evri´, ´konji ispod haube´, ´turbofolk´ i dobra ´treba´, ako to nije uvreda za ´farenhajtovu´ iliti °C.

 

Đure Raguž

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>