Noć je sasvim obična, nebo jednako svijetli, ali poruka ove noći snažnija je od svega izvanjskog. Noć je pobjede, rođenja novoga života, noć je za velike odluke… Božić je uz Uskrs naš najveći blagdan, možda čak i medijski atraktivniji od Uskrsa. Drage naše čitateljice i čitatelji ovim putem Vam od srca želimo čestit i blagoslovljen Božić.

Cijeli svijet, cijeli kršćanski svijet noćas slavi rođenje Djeteta Isusa. Različitim načinima svatko želi uveseliti svoju obitelj. Neki to čine skupim poklonima, neki manje bogati to čine ljubavlju jer za ovo drugo novca nemaju. Možda bi i oni da su u prilici to činili novcem i skupim poklonima… Nadam se da ne bi!

Noćas je idealna prilika za nove odluke. Idealna prilika za preispitati svoju savjest i pitati se koliko sam dostojan rođenja ovog Djeteta, rođenja mojega spasenja. Noć je stvorena za obiteljska druženja koja često zbog različitih obveza budu svedena na minimum. Možda je noćas prilika da pohvalimo svoje voljene za sve što su u proteklih godinu dana dobroga učinili kako bi im dali podršku da sljedeće razdoblje slavljenja rođenja Krista sa istim žarom i dobrim djelima dočekaju.

Vrijeme je da večeras zaboravimo na sve nažao što su nam drugi učinili. Vrijeme je oprosta, novih početaka, samo rođenje neka bude simbol novoga rođenja u odnosima s onima koji nam u proteklih godinu dana nisu bili dovoljno dragi.

Ne želim da se ova noć, ovi dani pretvore u ispijanje različitih napitaka i prejedanje u slasticama i različitim jelima. Božić tako ne bi trebao izgledati!

Čarolija poruke Božića ne smije nestati. Noćas i u danima koji su pred vama osvrnite se oko sebe, pogledajte svijet barem nekoliko dana drugačijim očima. Zastanite od svih svojih svakodnevnih obveza i predajte svoj život služenju drugih, onih kojima je ljubav najpotrebnija. Samo tada i svjećice, i stol pun obilja imati će smisla. Božić će živjeti onako kako zaslužuje…

Sve najbolje vam želimo…

Božićna čestitka preuzeta sa www.hrvatskiglas-berlin.com (Antonio Gavran

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>