QwjVvd7D_hbelektro_615x382_475_316_85_s_c1Sindikat djelatnika Elektroprivrede HZ HB od Uprave ovog javnog poduzeća traži isplatu trinaeste plaće. Također traže i povećanje dnevnice, odnosno isplatu po kolektivnom ugovoru. Zbog svega ovoga nedavno je Sindikat održao sastanak sa predstavnicima Uprave JP EP HZHB.

Izvršna direktorica za Ekonomske poslove Ivana Bunoza je naglasila kako je povod za održavanje sastanka bio Prijedlog NSUEPHZHB Mostar za isplatom 13. plaće, sukladno članku 50. Kolektivnog ugovora elektroprivredne djelatnosti u F BiH, kojim je propisano da u skladu sa pozitivnom bilancom poslovanja, a na temelju procjene rezultata poslovanja, prije iskazane dobiti, poslodavac može zaposlenike nagraditi iznosom do jedne prosječne plaće Društva, obračunate za period tekuće godine, piše portal dnevno.ba.

Informirala je nazočne kako je u tijeku izrada završnog obračuna, upoznala je nazočne sa stavkama koje predstavljaju najviše troškove a za koje treba rezervirati sredstva te kako se trenutno ne zna koliki će biti ostvareni financijski rezultat poslovanja.

Dubravko Pervan je ispred Sindikata naglasio kako je Prijedlog Sindikata osnovan iz razloga što je u Planu poslovanja Društva za 2014. godinu bila planirana i odobrena bruto satnica u iznosu od 4,40 KM, a ista je uposlenicima cijelu godinu isplaćivana u iznosu od 4,25 KM, te da bi se isplatom 13. plaće jednim dijelom izvršio povrat dijela materijalnih sredstava koja su uposlenicima uskraćivana smanjenjem bruto satnice. Također je istaknuo da Sindikat predlaže isplatu iznosa u visini prosječne plaće Društva a Uprava može odlučiti da taj iznos bude i niži.

Nakon rasprave, zaključeno je kako će izvršna direktorica za Ekonomske poslove i izvršni direktor za Pravne poslove, informirati Upravu Društva o održanom sastanku, kako bi svaki od članova Uprave mogao razmisliti o prijedlogu Sindikata za isplatu 13. plaće a kako bi Uprava Društva o navedenom prijedlogu mogla donijeti odluku.

dnevno.ba/pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>