U okviru 17. kola Druge lige – Jug FBiH Višići su došli do 8. prvenstvene pobjede, u Uskoplju su bolji bili od Sloge. Iako oslabljeni neigranjem nekolicine standardnih igrača, koji iz raznih razloga nisu putovali u Uskoplje, prikazali su Višićani dobru igru i sasvim zasluženo došli do tri boda. HNK Višići su nastupili u sastavu: Martinović – Kalfić, Stojak, Dujmović, Tolo – Đondraš, Bule, A. Šoše – Krvavac, O. Šoše i Repeša. Još su igrali: Menalo, Krmek i Jovanović.

Nakon početnog ispitivanja snaga, prvi su zaprijetili domaći i to nakon greške vratara Višića Martinovića, čija loša procjena i istrčavanje ipak nisu koštali Višićane pogotka. Nekoliko minuta kasnije prilika i za Višiće, no Šoše se ne snalazi i ostaje bez udarca prema vratima. Višići su nastavili pritiskati i prijetiti većinom iz prekida i kornera, ali nijedan nije urodio plodom te iako su kontrolirali igru prvo poluvrijeme, na predah se otišlo sa dosadnih 0:0 i bez izrazitih prilika na obje strane.

Ako je prvo poluvrijeme bilo ispitivanje snaga i borba u sredini, drugo je bila puka suprotnost. Obje ekipe su hrabrije krenule prema protivničkim vratima, a puno uspješniji su bili Višići. U 60. minuti Stojak iz svoje polovice šalje loptu preko obrane domaćih, prihvaća je Bule koji centaršutom pronalazi Osmana Šošu kojeg je zapao najslađi zadatak – prsima unosi loptu u mrežu pored nemoćnog vratara gostiju. Pogodak je malo razbudio Slogu koja je krenula po izjednačenje, no ubrzo je uslijedio hladan tuš. Višićani su udvostručili svoje vodstvo preko Aziza Šoše koji je sretno i spretno pogodio iz slobodnog udarca sa 40-ak metara. Naime njegov centaršut je prošao kroz gužvu domaćih igrača ali nitko nije uspio zaustaviti loptu koja se od stative odbija u gol.

Sloga tada baca sve karte u napad i u 75. minuti dolaze do smanjenja vodstva Višića i to na pomalo bizaran način. Centrirao je Matešić sa desne strane, a lopta u čudnoj putanji preleće preko nemoćnog Martinovića i završava u samim suprotnim rašljama.

Zatim tendenciozno i poprilično pristrano suđenje glavnog arbitra današnje utakmice Mikulića usmjerava vodu na mlin domaćih. Dosudio je veliki broj sumnjivih prekršaja u zoni od 30-ak metara od gola gostiju, te je nepotrebno produžio utakmicu gotovo 7 minuta, ali Višićani su uspjeli odbiti sve napade, Martinović se istaknuo sa par dobrih i jednom vrhunskom reakcijom, a jednom je i sa gol crte očistio Menalo.

U jeku domaćih napada prilike iz kontre imali su Višići, ali manjak koncentracije doveo je do toga da nisu znali riješiti situacije 5 na 3, i 3 na 2 u par navrata.

Ovom se pobjedom Višići su se učvrstili na 6. poziciji sa 27 bodova, ispred Gruda koje zaostaju 6 bodova i iza Posušja koje je samo 1 bod daleko. Prvoplasirana je i dalje jablanička Turbina sa 39 bodova.  Idući vikend Višići igraju na domaćem terenu, kada na Čaere stižu Bigeste iz Ljubuškog.

I na samom kraju, jedna zanimljivost. Višićima je ovo bila 4. ovosezonska pobjeda u gostima, gdje također imaju i 3 remija te 2 poraza, ukupno 15 bodova. Dok na Čaerima imaju isto 4 pobjede, ali uz niti jedan neriješen rezultat i 4 poraza, ukupno 12 bodova. Što znači da Višići bolje igraju vani, nego kod kuće.  To ne bi bilo toliko čudno, negdje, ali u BiH, u prva tri ranga nogometa, među 132 kluba, trenutno samo Višići imaju bolji skor u gostima nego na domaćem terenu!

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>