Dramatična utakmica na Čaerima

Srijeda (22. rujan), 6. kolo Druge lige Jug FBiH

HNK Višići – HNK Grude   (0:0)   2:2

 

Gledatelja: 72.

 

Današnja prvenstvena utakmica u Višićima počela je minutom šutnje za poginulog Marka Boškovića (1981.) iz Aladinića, te ovom prilikom izražavamo sućut njegovoj obitelij i prijateljima. Inače, Marko je nastupao za klubove NK Neretvu iz Metkovića, HNK Čapljinu, HNK Dubrave i HNK Stolac, a također je bio prisutan na gotovo svim malonogometnim turnirima Hercegovine.

Naši nogometaši u prvom poluvremenu nametnuli su visoki ritam utakmice, na što su Gruđani odgovorili ne baš popularnim ´bunkerom´. Međutim, i pored tako postavljene igre gostiju, HNK Višići uspjeli su stvoriti 5-6 izglednih prilika. Najopasniji igrač za gostujućeg vratara bio je Marcel Mace, koji je propustio dovesti svoju momčad u vodstvo. Ni sreća nije bila na strani naših nogometaša, koji su tri puta zatresli gredu, pa se na poluvrijeme otišlo bez pogodaka.

I u drugom poluvremenu gosti su nastavili s nogometnim stilom kojeg prakticira Mourinho, što im se ubrzo i isplatilo. Naime, Gruđani su došli u vodstvo nakon dalekometnog i neobranjivog šuta za Babu. Ali to nije obeshrabrilo naše nogometaše koji su nastavili s ´presingom´, što još jednom pokazuje njihov karakter. I u ovom drugom poluvremenu sreća je još jednom okrenula leđa HNK Višići. Uslijed brojnih napada Višićana, nogometaši HNK Grude odigrali su munjevitu kontru koju su završili pogotkom.


Također treba napomenuti da su gosti posebnu pozornost obratili na našeg najboljeg pojedinca iz prošlog susreta, Ilijana Rajiča, kojega nisu ´štedili´.


I najoptimističniji navijači, Malčeri, pomalo su sumnjali u osvajanje bod(ov)a. Nadu u to vratio im je Osman Šoše, koji je zamijenio Gorana Bulu Kulija. Nakon smanjenja vodstva, HNK Višići potpomognuti navijanjem Malčera, dolaze do izjednačenja. Lavovski dio posla kod drugog pogotka odradio je naš kapetan Andrej Zvono koji je pet minuta prije kraja u gostujućem šesnaestercu priredio ´ringišpil´ u kojemu je sudjelovalo pola momčadi HNK Grude, nakon čega je povratnom loptom uposlio Petra Meljanca. Potonji je s linije peterca svladao golmana HNK Grude i tako izjednačio rezultat. Ali ovim rezultatom nisu se zadovoljili naši nogometaši, koji su pokušali doći i do trećeg pogotka, koji bi možda i bio postignut da je bila malo duža sudačka nadoknada. Na kraju je ipak sve dobro završilo, iako je moglo bolje, ali brojne neiskorištene prilike koštale su nas gubitka dva boda. Ali prije svega treba čestitati igračima nakon ovakvog povratka, jer to mogu samo prave ekipe.


Sastav HNK Višići: Zlatan Repeša Babo, Josip-Ilija Kalfić Coffi, Dejan Stojak, Ilijan Rajič, Dalibor Brkić, Darko Mustapić, Andrej Zvono, Petar Meljanac, Niko Blažević, Goran Bule Kuli (Osman Šoše), Marcel Mace (Amel Taslidža). Na klupi za rezerve ostali su: Nikica Raguž Weah, Mladen Đondraš i Josip Krmek, jedan od igrača koji predstavljaju budućnosti ovoga kluba. Trener: Nikica Knežević Pegi. Predstavnik kluba: Antonio Blažević.