Dragana Cvitanović, učenica OŠ “Lipanjske zore” Višići, osvojila drugo mjesto u kategoriji likovnih radova

Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi je u povodu obilježavanja ”Dječjeg tjedna”, provelo natječaj i izvršilo odabir najboljih literarnih i likovnih radova.

U kategoriji literarnih pristigla su 24, a u kategoriji likovnih 55 radova učenika osnovnih škola s područja Županije.

Prvo mjesto u kategoriji literarnih radova osvojio je Robert Kvesić iz O.Š. ”Silvije Strahimir Kranjčević”- Mostar, drugo Nejra Brzina ”Prva osnovna škola”- Stolac i treće Anđela Karačić ”Prva osnovna škola’ ‘- Konjic.

U kategoriji likovnih radova prvo mjesto osvojila je Amina Šuta O.Š. ”Zalik” Mostar, drugo Dragana Cvitanović O.Š. ”Lipanjske zore” Višići, dok su Ana Raič O.Š. ”Stolac”- Stolac i Ana Ivančević O.Š. ”Marka Marulića” – Prozor –Rama osvojile treće mjesto.

”Draga djeco, čestitam Vam na prekrasnim literarnim i likovnim radovima i na zasluženo osvojenim nagradama”, kazao je obraćajući se nagrađenim učenicima ministar Opsenica, te dodao:

„Povjerenstvo za odabir najboljih radova nije imalo lagan posao. Ipak, od značajnog broja pristiglih radova, danas smo najboljima uručili simbolične darove kako bismo nagradili vaš trud i potaknuli vas da i dalje vrijedno radite. Zahvaljujem vašim roditeljima i nastavnicima koji su zasigurno ugradili i dio sebe u ove vaše radove“.

Današnjim uručivanjem nagrada najboljim učenicima završene su aktivnosti kojima je Ministarstvo obilježavalo ovogodišnji ”Dječji tjedan”.

Inače, ”Dječji tjedan” započeo je podjelom đačkih torbi i školskog pribora za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji s područja HNŽ.

Također, zajedno s udrugama: ”Susret”, ”I”, ”Cvijet” i ”Sunce”, u općinama Čitluk, Konjic, Čapljina i Mostar održani su okrugli stolovi o temi: ”Rastimo zajedno”.

U izjavi za medije, nakon svečanoga uručivanja nagrada, ministar Opsenica je, osvrćući se na sve aktivnosti kojima je obilježen „Dječji tjedan“, posebno istaknuo: „U ovom tjednu smo moji suradnici i ja posjetili više udruga koje skrbe o osobama s invaliditetom, te se na licu mjesta i kroz neposredne razgovore uvjerili s koliko ljubavi i entuzijazma članovi ovih udruga skrbe o potrebitima. Iako su uvjeti u kojima rade često neodgovarajući, a sredstva s kojima raspolažu nedostatna, oni sve to uspijevaju nadomjestiti ljubavlju prema poslu koji rade i štićenicima o kojima skrbe.

Ministarstvo je kroz ove posjete spoznalo njihove temeljne poteškoće i svakako ću se zalagati za to da uvjeti njihova rada budu primjereniji, jer oni to svakako zaslužuju“, kazao je ministar Opsenica, i dodao: „Također želim istaknuti kako sam o istoj temi, u ovom tjednu, razgovarao s predstavnicima Koalicije „Zajedno smo jači“. Ova Koalicija okuplja 11 udruga koje skrbe o osobama s invaliditetom i djeci s posebnim potrebama, te ćemo, nadam se, nakon što se održi tematska sjednica Skupštine HNŽ, koja je najavljena koncem ovog mjeseca, izraditi Akcijski plan u oblasti invaliditeta u HNŽ-u“.

Vlada HNŽ