U mostarskoj Katedrali Marije Kraljice neba i Majke Crkve sinoć je, kako prenosi bljesak.info, na blagdan Uzvišenja sv. Križa održana svečena misa koju je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Ratko Periću, uz koncelebraciju oko trideset svećenika. Također, za vrijeme svečane liturgije biskupe Perić je podijelio svećeničko ređenje đakonu Ivanu Bijakšiću, prvom svećeniku koji dolazi iz katedralne župe u Mostaru.

Tom je Misom obilježena 33. godišnjica posvete mostarske Katedrale i osnivanja katedralne župe, te 21. godišnjica biskupskog ređenja mons. Ratka Perića.

U svojoj propovijedi, biskup Perić pozvao je novoga svećenika da dostojno i mudro propovijeda evanđelje i izlaže katoličku vjeru.

Don Ivan Bijakšić rođen je u Mostaru 1989. godine, gdje je završio srednju školu, a zatim studij filozofije i teologije u Sarajevu i Zagrebu. Godinu dana prakse proveo je u župi Dračevo.

Svoju prvu misu vlč. Bijakšić predvodio je jutros u ispunjenoj Katedrali, uz sudjelovanje većeg broja svećenika.

Prije samoga početka mise, mladomisniku je svoj roditeljski blagoslov dala njegova majka.

Pod misom je pjevao katedralni zbor Marija, i župni zbor iz Dračeva, pod ravnanjem don Nike Luburića. Prigodnu propovijed održao je don Nikola Menalo, župnik u župi Blagaj-Buna.

Na kraju mise, don Ivan Bijakšić je uputio zahvalu svima koji su ga do sada pratili na njegovom putu, te pozvao da i dalje budu uz njega svojom molitvom.

bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>