U ovu nedjelju (24. ožujka) u 15:00 sati u prijateljskoj utakmici susjedi HNK Višići i GOŠK će odmjeriti snage na Podavali u Gabeli. Iako nas po zemljopisnoj karti dijeli samo rijeka Neretva, a spaja most na Tersani, na nogometnoj velika je razlika između ova dva rivala, dok HNK Višići već par sezona nastupa u posljednjem rangu BH nogometa Gabeljani manje-više uspješno egzistiraju među elitom.

Zanimljivo, prvu službenu utakmicu HNK Višići odigrali su upravo protiv GOŠK-a i to 1966. godine u Metkoviću, a rezultat je glasio 2:2.

Momčad iz Gabele koju je nedavno preuzeo hrvatski stručnjak Stanko Mršić u nastavku tekuće sezone čeka teška borba za opstanak u premijerligaškom društvu, iz tri utakmice proljetnog dijela prvenstva uspjeli su skupiti tek jedan bod uz jedan postignuti pogodak i trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu tablice koje vodi u Prvu ligu Federacije.

Iako su Gabeljani i ove godine u najvišem rangu BiH nogometa pružili nekoliko odličnih partija, te nanijeli lideru tablice Sarajevu jedan od svega dva poraza koje je “bordo” momčad pretrpjela ove sezone, nešto lošiji rezultati protiv izravnih konkurenata za opstanak doveli su ih u nezgodnu situaciju.

S druge strane Višićani se u Županijskoj ligi HNŽ, žargonski rečeno, igraju lopte. Kako ove, tako i proteklih sezona, ostvaruju uvijek više nego solidne rezultate, no zbog nedostatka financija prelazak u viši rang nije realna opcija pa im ne ostaje ništa više nego uživati u nogometu – zbog nogometa. Proljetni dio prvenstva još nisu započeli, međutim slavili su u dvije prijateljske utakmice u protekla dva tjedna – protiv ONK Metković 3:1 i protiv FK Iskre iz Stoca 2:1.

Biti će sigurno zanimljivo vidjeti talentiranu, ali ipak amatersku ekipu HNK Višići kako će se nositi s mnogo iskusnijim i spremnijim nogometašima GOŠK-a, te iako rivale dijele čak četiri ranga natjecanja ne sumnjamo da će Višićani pružiti dobar otpor i pokazati što znaju. Derby della Tersana – nedjelja 15:00 sati!

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>