Slovaci, kojima je ovo debitantski SP, ovom su pobjedom izbacili aktualne svjetske prvake iz natjecanja!

 

 

 

 

Otvoreno su obje momčadi ušle u utakmicu koja je i jednima i drugima bila ‘biti ili ne biti’. Talijani su najviše prijetili preko Di Natalea i Iaquinte, no uglavnom traljavim pokušajima. Hamšik je s druge strane pokušavao poslati svoje suigrače u šansu. Prvi put mu je trud urodio plodom u 25. minuti. Sustigao je De Rossijevu loptu i poslao je Vitteku koji bez problema matira Marchettija.

Pritisli su Talijani, akcije su se gradile preko istog dvojca, no bez prave šanse otišli su na odmor. Marcelo Lippi u svlačionici je ostavio Gattusa i Criscita, a uveo Quagliarellu i Maggia, napravio rošade na sredini terena, no sve što je dobio bila je još jedna lopta u mreži.

Do novog su vodstva Slovaci ponovno došli u režiji istih igrača. Hamšik je izveo korner, lopta odbija obrana Talijana, a iz novog ubačaja veznjak Napolija na prvoj vratnici pronalazi Vitteka koji zaobilazi Chiellinija i zabija drugi pogodak.

A ono što je slijedilo bila je prava drama – četiri gola od kojih je jedan poništen!

Quagliarella je s Iaqunitom odigrao fantastičan dupli pas i zapucao, Mucha brani, no lopta odlazi pod noge Di Nataleu koji u 81. minuti vraća Talijanima nadu. Pet minuta kasnije za izjednačenje je zabio Quagliarella, no Howard Webb sudi zaleđe.

Kamil Kopunek u strijelce se upisao u 89. minuti, samo dvije minute nakon što je ušao! Ušao je iza leđa obrani Talijana i poslao preciznu lob loptu preko Marchettija.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Quagliarella je postigao prekrasan pogodak za konačnih 3:2, no utjehe za svjetske prvake nije bilo…

 

Konačan poredak skupine F:

1.Paragvaj 5

2. Slovačka 4

3. Novi Zeland 3

4. Italija 2

izvor:večernji list

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>