Jučer tijekom poslijepodnevnih sati na području Čapljine, točnije u mjestu Višići slobode je lišena jedna osoba. Naime, kako se doznaje policija je dobila obavijest da se u automobilu “fiat punto” (boja automobila i registarske oznake poznate policiji) nalazi izvjesna količina droge – heroina. 

U spomenutom automobilu se nalazio Davor Jurković (1983.) zvani Ganfa koji je počeo bježati kada je uočio policiju. U određenom trenutku Jurković je iz automobila izbacio drogu nastojeći zavarati policiju koja je vršila potjeru za njim. U mjestu Višići Jurković je lišen slobode, a odbačeni paket je pronađen, te je otkriveno da se radi o oko 400 grama tvari koja svojim izgledom i mirisom podsjeća na opojnu drogu heroin. 

On je danas priveden u Županijsko tužiteljstvo Mostar gdje je saslušan. Jurković je od ranije poznat policiji, te je uhićen u akciji “Prenj IV” u prosincu prošle godine. Tada je tužitelj Tužiteljstva BiH uputio Sudu BiH prijedlog za pritvaranjem sedam osoba koje su uhićene u akciji “Prenj IV”, a sumnjiče se za organizirani kriminal i šverc droge. Uhićeni su osumnjičeni da su dio međunarodne organizirane kriminalne grupe koja je švercala skank iz Crne Gore, preko BiH prema Hrvatskoj i dalje ka zemljama zapadne Europe.


Pritvor je tada zatražen za Davora Jurkovića zvanog Ganfa (28), Mustafu Rizvanbegovića (23), Vida Moru (30), Branka Dronjića, zvanog Brano (35), svi nastanjeni u Stocu, Spomenka Raguža (35), nastanjenog u Čapljini, Vladu Bogdana, zvanog Tut (24), rođenog u Livnu, nastanjenog u Čapljini i Simeona Benderaća (31) iz Trebinja. 

Također, Sud Bosne i Hercegovine donio je 18. veljače ove godine rješenje u predmetu Davor Jurković i drugi, kojim se osumnjičenim Anti Šesti, Tomislavu Tomiću, Ivanu Čačiji, Damiru Vašičeku i Alenu Soldi odredio jednomjesečni pritvor. Anto Šesto, Tomislav Tomić, Ivan Čačija, Damir Vašiček i Alen Soldo osumnjičeni su za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašten promet opojnim drogama.

 

bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>