Sukladno tradiciji i ove godine župa Dračevo početkom listopada je organizirala humanitarnu akciju prikupljanja pomoći staračkom domu „Sveti Josip“ u Ljubuškom. Zajedno sa župnikom don Ivicom Borasom i mladima koji djeluju u karitativnoj sekciji donirali su više od pola tone voća i povrća ovoj ustanovi koja  je inače osnovana i živi od dobrovoljnih priloga.

Ovaj dom sagrađen je donacijama iz Italije i nema svojih stalnih prihoda te je svaka donacija poput ove dobrodošla. Velikom odazivu župljana pridružili su se i djelatnici veletržnice u Tasovčićima, pokraj Čapljine. Nakon što su staricama, o kojima inače skrbe časne sestre i volonteri predali kombi pun voća i povrća,  župnik don Ivica Boras je održao svetu misu i propovijed, u kojoj je naglasio veliku vrijednost molitve ovih pobožnih starica posebno za mlade. Svetu misu je lijepim pjevanjem uveličala mlada mješovita klapa „Angelus“ župe Dračevo te izmamila pokoju suzu na staračkim očima. Nakon misnog slavlja slijedilo je zajedničko druženje, časna sestra Paulina Kvesić te ostale sestre i starice koje su tu smještene, toplim su riječima zahvalile svojim dobrotvorima iz Dračeva, te ih ugostili u blagovaonici staračkog doma počastivši ih ručkom. „ Iskreno zahvaljujem svim žiteljima župe Dračevo, od srca. Već nekoliko godina odazovu se pozivu župnika don Ivice. Dom živi od donacija, zato nam je ova pomoć itekako dobrodošla. To je djelo velike ljubavi Božje.“- rekla je časna Paulina. Ponesene pjesmom i okružene mladima starice su čak i zagangale, a krenulo je i kolo u atriju doma. Prepuni dojmova i radosni zbog proživljenog iskustva, župnik i mladi župljani Dračeva obećali su nastaviti ovu lijepu tradiciju. Na povratku kući svratili su u naše biskupijsko svetište Srca Isusova u Studencima gdje su rado dočekani od župnika don Ive Šutala rodom iz župe Dračevo i vrijednih domaćica. Potrebno je istaknuti kako je župa Dračevo zajedno s svojim mladima jedna od najangažiranijih župa naših biskupija bar što se tiče humanitarnih akcija i djela. Na kraju ovoga kišnog, ali lijepog dana ne zna se čija je zahvala bila veća, časnih sestara i starica na donaciji ili mladih na molitvama koje ove starice svakodnevno upućuju za njihovu bolju budućnost. Ovo je još jedan dokaz kako su mnogi ljudi voljni činiti dobra djela, a samo im treba dati priliku da tako ispunjavaju svoje poslanje u svijetu – činiti dobro.

 

 

Ana Ivanković

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>