Već prvog dana na teren će izaći nekoliko favorita, među kojima i prvi nositelj i branitelj naslova Švicarac Roger Federer.

 

 

 

Dvadesetosmogodišnji Federer pokušat će doći do sedmog naslova u Wimbledonu, a prvi protivnik na središnjem terenu bit će mu Kolumbijac Alejandro Falla. 

Švicarac vjeruje da će mu i ovaj put najveći rival biti Španjolac Rafael Nadal, pobjednik turnira iz 2008. godine.

“Bit će nevjerojatno teško pobijediti ga ovdje u Wimbledonu”, rekao je Federer, koji će pokušati dostići rekord Petea Samprasa od sedam tutula na Wimbledonu.

“Očito je da o tome pomalo razmišljam, jer sam svjestan o kakvom se rezultatu radi”, kazao je Federer, koji je već oborio Samprasov rekord od 14 Grand slam titula, kada je u prošlogodišnjem finalu pobijedio Andyja Roddicka.

“Lijepo od njega što je rekao da mogu oboriti rekord, ali ne osjećam velik pritisak jer su me upoređivali sa Samprasom još dok nisam imao Grand slam titulu. Očito je da dobro igram na travi. Otkako sam došao ovdje kao junior 2001. i pobijedio Petea, pa od osvajanja prvog Wimbledona 2003., uvijek kada ovdje igram mislim da imam šansu pobijediti”, rekao je Federer.

Pored Federera na teren će danas izaći i treći nositelj Novak Đoković iz Srbije, koji se sastaje sa Belgijcem Olivierom Rochusom, dok je na terenu Andy Roddick igrati protiv sunarodnjaka Rajeeva Rama. Ivanu Ljubičiću prvi protivnik je Poljak Przysiezny, dok Marin Čilić turnir otvara protiv Nijemca Floriana Mayera.

U ženskoj konkurenciji prvog dana nastupit će prošlogodišnja finalistica Venus Williams, koja se sastaje s Rossanoma De Los Rios iz Paragvaja. Kim Clijsters će igrati protiv talijanke Marije Elene Camerin, a Francesca Schiavone protiv Vere Duševine.

J.J.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>