Na blagdan Duhova, 31.svibnja 2009. župa Dračevo imala je čast ugostiti glavnog urednika i djelatnike, našeg biskupijskog mjesečnika Crkve na kamenu.

 

Na poziv župnika don Ivice Borasa, da sa svojim vjernicima zajedno proslave dan Cnak-a rado su se odazvali djelatnici ovog lista. Svečanu pučku misu predvodio je glavni urednik lista dr. don Božo Goluža, inače profesor povijesti na Teološkom institutu u Mostaru i filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, zajedno sa župnikom don Ivicom. U svojoj propovjedi naglasio je važnost primljenih darova od Duha Svetoga, te pohvalio našu župu koja je inače druga župa po broju primanja ovog biskupijskog mjesečnika. S glavnim urednikom posjetile su nas i dvije urednice lista, tajnica Dragana Zovko, te lektorica Martina Arapović.

Na kraju svete mise, dr. don Božo uputio je vjernike u sam sadržaj ovog lista, te u knjige koje su se mogle nabaviti ispred župne crkve, te iskreno zahvalio don Ivici i vjernicima na pozivu i srdačnom dočeku. Za promociju Cnak-a, vjernicima koji ne primaju ovaj list, podijeljeno je stotinjak besplatnih primjeraka, dok su ljubitelji povijesti mogli uživati u knjigama koje izdaje i promovira ovaj naš biskupijski mjesečnik. Nakon svete mise priređen je domjenak za goste, okolne župnike i suradnike – laike iz ove župe.

Ana Ivanković

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>