Mirko “Cro Cop” Filipović (35) i Pat Barry (30) održali su službenu press-konferenciju uoči ogleda u subotu na UFC-u 115 u Vancouveru. Amerikanac je bio fasciniran da nije mogao govoriti. Bila je to krajnje neobična situacija za hrvatskog borca slobodnim stilom, koji je navikao na staromodne najave svojih mečeva, u kojima se borci teatralno unose jedan drugome u face i verbalno si prijete. Ovaj put to nije bilo izvedivo jer je Barry, koji idolizira Hrvata, jednostavno bio polaskan činjenicom da je uopće upoznao Filipovića i stao kraj njega. Od svog suparnika kojeg će u subotu pokušati pobijediti čak je zatražio autogram(?!).

Kad sam ga prvi put primijetio u hotelskoj sobi, nisam znao što bih. Počeo sam se znojiti. Mislio sam ga zamoliti za fotografiju, ali mi je bilo neugodno gnjaviti ga – priznao je svoje nemire Barry.

Nakon konferencije za novinare Barry je uzeo pločicu s Filipovićevim imenom, te se s njom spremno slikao najavivši pritom da od Filipovića ide tražiti autogram.

Da, dobit će barem jedan autogram. Pokušat ću mu dati još jedan u subotu u ringu – odgovorio je na Filipović na pitanje novinara u svom mačističkom stilu, pokušavajući zadržati neprijateljski gard.

Kad su fotoreporteri tražili da se jedan drugome unesu u lice sa stisnutim šakama, Barry nije mogao od smijeha. Filipović nije znao što bi napravio protiv budućeg suparnika koji mu se toliko divi.

Mirko nije mogao shvatiti što se događa. Sasvim ga je to zbunilo – rekao je predsjednik UFC-a Dana White.

Za mene je čast što Filipović uopće zna tko sam ja. Izgubim li, stat ću u red nekoliko privilegiranih ljudi koji su u ringu pali u srazu s velikim borcem. Što ako pobijedim? Ne mogu u to niti povjerovati. Pobijedim li, otići ću kući i dvije godine buljiti kroz prozor – kazao je fascinirani Amerikanac.

Hrvat je uspio zadržati nadmeno držanje pred novinarima kao što je običaj.

Rekao je da će, pobijedi li me, otići kući i dvije godine buljiti kroz prozor. Mora imati na umu i drugu stvar: bude li sreće da pogodim jedan high-kick, moći će dvije godine kod kuće buljiti kroz prozor, i to u društvu medicinske sestre.

Dječački karakter Pata Barryja, međutim, nikako ne znači da će se Amerikanac predati:

Pat Barry ima ponajbolje ruke i možda najjače udarce među današnjim borcima slobodne borbe. Sigurno će baš protiv svog idola željeti pokazati sve što zna – rekao je Amerikančev sparing-partner Matt Mitrione.

U slobodnoj se borbi Barry dosad borio šest puta. Pet je puta pobijedio, svaki put nokautom, i jednom izgubio.

Mirko Filipović pred novinarima se inače pojavio s posjekotinom na čelu, pa su ga pitali što mu se dogodilo. Hrvat ih je, piše u izvještaju na Bleacher Reportu, iznenadio svojim humorom:

Složeno je za objasniti. Imao sam kasnovečernji trening u sobi, a onda su mi na vrata pokucale dvije dame i, eto, dogodilo se.

*Boli li vas?, pitali su ga iz auditorija.

Ne. Ja sam u redu. Ali one nisu.

izvor: sportskenovosti.hr

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>