YQIexcWz_684455c425b1aed85bd00978b5108c36_L_475_316_85_s_c1Od službenika Ministarstva vanjskih poslova BiH ukradeno je 50.000 maraka. Sve se dogodilo na putu od banke do zgrade Ministarstva vanjskih poslova. Županijska policija Sarajevo još traga za počiniteljem.

Ivica Merlo, blagajnik u Ministarstvu vanjskih poslova, u podne je otišao u banku. Iz banke je izašao sa 50.000 maraka. Prilikom povratka u Ministarstvo vanjskih poslova BiH, na putu dugom stotinjak metara napala ga je i opljačkala policiji zasad nepoznata osoba.

“Oko 12:10 u Ulici Maršala Tita u malom parku izvršeno je razbojništvo nad M. I. od strane nepoznate osobe koja je pritom koristila vatreno oružje”, navodi Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a ŽS-a.

Razlog zbog kojeg je Merlo podizao ovaj novac nije poznat. Šefica Sektora za opće poslove Ministarstva vanjskih poslova Selma Užičanin, koja je i poslala blagajnika po novac, nije htjela pred kamere “FTV”-a.

“Ministarstvo vanjskih poslova BiH je o ovom razbojništvu koje se dogodilo odmah obavijestilo nadležne istražne organe sa kojima surađujemo u provođenju istražnih radnji. U cilju provođenja adekvatne istrage, nadležni istražni organi su ti koji mogu javnost obavijestiti što smatraju da je potrebno tijekom ovih radnji”, stoji u dopisu Ministarstva inozemnih poslova BiH.

Inače, u ovom slučaju mnogo je nelogičnosti. Kako je, recimo, moguće da je službenik Ministarstva prenosio državni novac bez osiguranja? Isto tako, sumnjivo je kako je razbojnik imao informaciju da će baš u tom trenutku opljačkati blagajnika i pobjeći sa 50.000 maraka, te kako je moguće da je razbojništvo počinjeno na mjestu gdje se nalazi više policijskih kućica i videonadzor, prenosi “federalna.ba”.

Opširnije u prilogu “FTV“-a…

pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>