MPFJEXG9_gorivo_475_316_85_s_c1Cijena nafte na svjetskom tržištu počet će rasti od utorka, nakon što je posljednjih tjedana bilježila konstantan pad! Milenko Bošković, predsjednik Udruge naftaša u BiH potvrdio je za novinsku agenciju Patria kako će od utorka cijena nafte na svjetskom tržištu porasti, ali kaže kako to ne mora značiti kako će porasti cijene goriva i na benzinskim crpkama u BiH, jer cijena goriva u BiH ovisi i od toga kako će se ponašati susjedne zemlje.

No, prema pisanju hrvatskih medija, Hrvati očekuju poskupljenje goriva na benzinskim crpkama i to već od idućega tjedna, ali ono će biti neznatno, i kretat će se od osam do devet lipa po litri. Na benzinskim crpkama u BiH litar dizela u subotu je iznosio oko 1,80 KM.

Cijena nafte već je zabilježila blagi porast na svjetskom tržištu još u petak, nakon što je objavljena vijest o smrti kralja Saudijske Arabije Abdulaha bin Abdulaziza, no barel nafte i dalje je ispod 50 dolara, što je rekordno niska cijena posljednjih nekoliko godina, piše NAP.

NAP/hercegovina.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>