Na malonogometnom turniru u Dretelju u četvrtfinalu koje je odigrano sinoć (srijeda, 18. srpanj) ekipa Caffe bar “Parni Valjak” ispala je iz daljnjeg natjecanja. Razlozi su sudačke odluke u kojima je više oštećena ekipa iz Višića, ali i manjak koncentracije u nekolicini odličnih prilika.

 

Utakmica je počela mirno, ali je završnica bila “paklena”. U vodstvo je došla ekipa Caffe bar “Parni Valjak”, a pogodak nakon solo akcije postigao je Pero Menalo. Ekipa MZ Trebižat imala je također par solidnih prilika, ali nije iskoristila nijednu. Sreća je večeras bila na drugoj strani, kao i suci. 100%-tne prilike za Caffe bar “Parni Valjak” nisu uspjeli realizirati Dane Dominiković i Pero Menalo. U zadnjim sekundama utakmice mlada i neiskusna ekipa Caffe bar “Parni Valjak” plaća danak. Strijelac za izjednačenje bio je Goran Suton.

U drugom poluvremenu ekipa MZ Trebižat počela je s visokim presingom, ali mladi nogometaši ekipe Caffe bar “Parni Valjak” odolijevali su i tome. Međutim, tad počinju (ne)namjerne sudačke odluke na štetu ekipe Caffe bar “Parni Valjak”. Prva je bila nakon što je Dane Dominiković povukao kontru i pokušao proigrati Peru Menala, koji bi s centra igrališta išao “jedan na jedan” s vratarom Udženijom. Međutim, loptu je rukom, što su vidjeli svi osim onih koji su trebali vidjeti, zaustavio Domagoj Zubac. Potonji igrač nije pokazao ni fair play, nego se cinično smješkao s još dvojicom svojih suigrača. Uzaludni su bili protesti od igrača i s klupe ekipe Caffe bar “Parni Valjak”. Da stvar bude još gora, upravo su iz te situacije protivnici poveli 2:1. Nakon toga utakmica se rasplamsala, a vrhunac je doživjela nakon neprimjerenih psovki i ponašanja igrača MZ Trebižat, Domagoja Zubca, koji je “imao nešto za reći” vrataru Alenu Zavitanu. Utakmica je nakratko prekinuta, te su Zavitan i Zubac dobili po žute kartone, što spada u još jednu sudačku grešku, jer je Zubac zaslužio crveni karton. Ubrzo je na scenu stupio i vidno isprovocirani Nikica Weah Raguž, koji je stao u obranu svog vratara, ali je prošao bez sankcija. Od tog trenutka utakmica je bila potpuno otvorena, bez taktičkog nadmudrivanja i obrane, ali obje momčadi nisu uspjele to iskoristiti. Sinoć, a i u utakmica prije, odlični Dane Dominiković imao je još jednu priliku, ali je loptu s gol-linije izbio Domagoj Zubac, igrač koji je odavno trebao napustiti teren. Ekipa Caffe bar “Parni Valjak” pokušala je s golmanom-igračem, ali je u zadnjoj minuti Danijel Rebac na prazni gol pogodio za konačnih 3:1.

Situacija se nije smirila ni nakon utakmice, a ponovno je u “glavnoj ulozi” bio Domagoj Zubac. Ali njegovi suigrači i organizatori, uz nijemo promatranje policajaca, uspjeli su smiriti stvar.

Sve u svemu, odlična predstava mladih nogometaša koji su pokazali srčanost, tehničku perfekciju, dok su u taktičkom dijelu slušali savjete starijih igrača. Mladi Ivan Cvitanović u sve tri utakmice bio je pouzdan i siguran u obrambenim akcijama, ali je uvelike pridonosio i u napadačkom dijelu. Petar Juras iskazao se u napadačkom dijelu, gdje je postigao par pogodaka, dok je i u obrambenom dijelu bio solidan. Još mlađi Dane Dominiković odlično je “sakrivao” loptu protivnicima, besplatno organzirao “ringišpile” protivničkim igračima, a uz tu atrakciju bio je i konkretan u napadačkom smislu, te odgovoran u obrambenim zadacima. Najmlađi od najmlađih bio je Luka Menalo, koji je u prve dvije utakmice pokazao zavidnu tehniku, te je pokazao da je rođen za hakl što su osjetili protivnici, a pogotovo njegovi suseljani u prošloj utakmici. Zbog visokih tenzija i žestokih duela Željko Gelja Raguž nije koristio Luku menala i Petra Jurasa. Na vratima je bio uvijek pouzdani Alen Zavitan, koji je na turniru imao par velemajstorskih obrana, te je pozitivnom “pričom” sudjelovao u postavljanju svojih suigrača za vrijeme protivničkih napada. O starijim nećemo nimalo, jer je njih vrijeme pregazilo, ali mlađima naklon do poda za predstave u Dretelju.

 

{gallery}galerije_za_clanke/turnir_dretelj_12.7.2012/dretelj_18.7.2012{/gallery}

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>