U Čapljini je sinoć započelo odigravanje malonogometne lige Hercegovine, u kojoj će se za naslov prvaka boriti 10 pobjednika općinskih malonogometnih liga mjesnih zajednica iz cijele Hercegovine. Općinu Čapljina na ovom turniru predstavlja ekipa Gabela Polja. 

 

Sportski centar u Čapljini bio je sinoć pun do posljednjeg mjesta, posebice tijekom druge utakmice, kada je nastupao čapljinski predstavnik Gabela polje, ekipa koja je imala gromoglasnu podršku s tribina. Turnir je svečano otvorio tajnik Sportskog saveza općine Čapljina Dalibor Ilić.

Prvi susret ovogodišnje Lige Hercegovine otvorile su ekipe Bijelo Polje (Mostar) i Ljuti Dolac (Široki Brijeg). Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0, da bi u drugom poluvremenu Bijelo Polje preko Zadre i Šunjića postavilo rezultat 2:0, a nakon toga u posljednjoj minuti utakmice zgoditak za ekipu Ljuti Dolac postiže Ćorić.

U drugom susretu sastale su se ekipe Gabela Polje i Krehin Gradac, a ovaj susret obilježila je napetost i prekidi, jer je, nažalost, u središtu pozornosti bio sudac Kožul. Utakmica je završila rezultatom 3:3, ali pet sekundi prije kraja susret je bio prekinut, jer je sudac Josip Kožul pri rezultatu 3:2 za Gabela Polje dosudio nepostojeći faul za ekipu Krehin Gradca, pa je ova ekipa dobila mogućnost izvođenja šesterca (zbog šest akumuliranih prekršaja) i tako poravnala rezultat na 3:3. Taj potez suca Kožula izazvao je buru negodovanja i reakcije igrača, trenera i navijača, pa su Kožula s terena odveli zaštitari i policija.

Predstavnici Gabela polja su uložili žalbu na suđenje kao i činjenicu da jedan igrač Krehin Graca nije imao „marker“, a hvatao je loptu rukom. Posebno se protestiralo zbog tog nepostojećeg faula za Krehin Gradac jer je oboren igrač Gabela polja, a sudac Kožul je svirao faul za Krehin Gradac. Sva tri pogotka za Gabela polje postigao je Krnjić, a za Krehin Gradac Marinko Karačić i Andrijano Dujmović. 

U trećem susretu ekipa Vidova polja (Stolac) rezultatom 4:1 bila je bolja od Roškog polja(Tomislavgrad). Pogotke za Vidovo polje postigli su Šutalo, Subašić i Katičić(2), a za Roško polje je zabio Jakov Šimić.

caportal.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>