Novi-stari vlasnik brzinskog rekorda za produkcijska vozila je Bugattijev ultraljuti i ultraskupi Veyron čija posebna edicija nazvana 16.4 Super Sport ne posustaje sve do čarobnih 431 km/h. Iako se nazire kraj proizvodnje za Bugattijevog monstruma, Veyron još uvijek nije rekao zadnju riječ, a da to i dokažu u praksi Bugattijevi čelnici poslali su svog službenog test vozača Pierra Henrija Raphanela na Volkswagenov oval u blizini Wolfsburga.

Uz Raphanela za upravljačem Veyrona 16.4 Super Sport, obaranju rekorda prisustvovali su i predstavnici Guinnessove knjige rekorda te njemačkog TU?V-a. U prvom laufu GPS uređaj zabilježio je maksimalnu brzinu od 427,933 km/h, u drugom prolasku brzina je narasla na 434,211 km/h, odnosno prosječna maksimalna brzina koja je i službeno zapisana u knjige odsad iznosi 431,072 km/h. Inače, posebna edicija Bugatti Veyrona 16.4 Super Sport razvija 1200 KS uz 1500 Nm okretnog momenta, a produkcijski primjerci imat će limitiranu špicu na “svega” 415 km/h zbog postojanosti guma, piše Autosport.hr.

Prvih pet komada koji kreću u proizvodnju bit će u kombinaciji crne i narančaste boje baš kao i primjerak koji je postavio novi Guinnessov rekord, a Veyron 16.4 Super Sport službeno će debitirati u javnosti sredinom kolovoza na Pebble Beach Concours d’Elegance.

izvor: Dnevnik.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>