FOTO: Božićna priredba u OŠ “Lipanjske zore”

Svečanom Božićnom priredbom u Centralnoj školi Višići završilo je prvo obrazovno razdoblje. Naši učenici uz pomoć svojih nastavnika i učiteljica za svoje roditelje i sve prisutne pripremili su zanimljiv i raznovrstan program koji je uključivao recitacije, pjesme, igrokaze i ples. Priredba je održana u lijepo okićenom i dobro popunjenom holu škole, a program su vodili učenici Anamarija Obad i Noa Menalo.

Školski zbor pod ravnanjem nastavnice glazbenog Utjehe Hurdubae predstavio se pjesmama Sretan Božić svima, Božić i tradicionalnom izvedbom Zvončića uz pjevanje svih sudionika i gledatelja na kraju priredbe. Recitatosrka sekcija predmetne nastave koju vodi nastavnica hrvatskog Marijana Milićević izvela je recitacije Novogodišnji vlak (Marija Raguž, 6. a), Zaljubljeni snjegović (Noa Menalo, 6. a) i Zimska čarolija (Nikola Obad i Nikolina Limov, 6. a). Recitatorska sekcija razredne nastave pod vodstvom učiteljice Marije Doko izvela je recitacije pjesama Betlehemska noć (Marta Obad, 4. razred), Isuse sretan ti rođendan (Stjepan Brajković), Tiha Noć (Nika Blažević) i Snježne pahulje (Laura Dodig). Zanimljiv je bio i zajednički Božićni recital učenika svih razreda razdredne nastave. Svojim recitacijama napravili su uz pomoć slova koji je svatko od njih imao poruku: ”Sretan Božić!”. Dramska sekcija razredne nastave pod vodstvom učiteljice Ksenije Brajković izvela je tri kratka, ali razigrana igrokaza gdje su uz glumu posebno došli do izražaja maštoviti kostimi. Igrokaze Miško i Šiška, Sveti Nikola i Dječak i snjegović prikazali su učenici drugog, trećeg i petog razreda, članovi dramske sekcije. Učenice osmog razreda Anamarija Obad, Josipa Babić i Ivana Marić vokalno i intrumentalno izvele su pjesmu Božić dolazi. Gledateljima je posebno zanimljiv bio dulji igrokaz Rajska ptica koji je napisao knjižničar Igor Beno. Ovdje su dramska sekcija predmetne nastave i ritmička sekcija razredne nastave koju vodi učiteljica Ružica Vrankić pokazale koordinaciju i zajednički rad, jer je igrokaz osim glumačkog sadržavao i plesni dio.

Nakon izvedene priredbe učenici se konačno mogu odmoriti i spremiti za drugo polugodište, a svim djelatnicima, učenicima, njihovim roditeljima i svim ljudima neka su ispunjeni i sretni nadolazeći blagdani.

Igor Beno